• Mișcarea feministă din Coreea de Sud, 4B, ia amploare pe TikTok.
  • 4B pledează ca femeile să respingă normele de gen, inclusiv căsătoria.
  • Mișcarea este un semn de protest față de misoginismul din Coreea de Sud.

Trăiască revoluția… împotriva bărbaților. Mișcarea feministă coreeană 4B, care a început pentru prima dată în 2019 pe Twitter, a luat amploare pe TikTok. Pe scurt, mișcarea pledează ca femeile să respingă normele de gen, inclusiv căsătoria și creșterea copiilor, în semn de protest față de misoginia în creștere a țării.

Cele patru B-uri reprezintă patru principii: fără căsătorie heterosexuală, fără naștere, fără întâlniri cu bărbați și fără relații heterosexuale. O influenceriță pe nume Jeanie spune într-un video de pe Tik Tok că mișcarea 4B este răspunsul femeilor la „renunțarea la bărbați” și adaugă că femeile sunt pe cale de dispariție.

Video-ul are peste 5 milioane și jumătate de vizualizări și mii de comentarii, în mare parte din partea femeilor care cer ca mișcarea să fie extinsă dincolo de Coreea de Sud. Cei care se opun sunt de părere că inițiativa este cauza ratei scăzute a natalității din țară.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Coreea de Sud deține deja titlul pentru cea mai scăzută rată a natalității din lume, iar în 2023 a atins un minim istoric: 0,79, comparativ cu media globală de 2,3. Potrivit unui studiu privind sentimentele anti-familie din Coreea de Sud, 65% din femeile chestionate nu-și doresc copil.

Citește și