• Bogații lumii vor controla 9.500 de miliarde de dolari până în 2030.
  • Marile puteri precum Franța, Germania sau UK controlează 9.000 de miliarde de dolari.
  • Se preconizează că numărul firmelor de investiții va crește cu o treime în 2030.

Când te gândești la bogații lumii, îți apar în minte Elon Musk, Jeff Bezos sau Mark Zuckerberg. Aceștia au averi estimate la peste 500 de miliarde de dolari. Adică pot cumpăra împreună 2.5 milioane de case a câte 200.000 de euro fiecare. Totuși, averile lor sunt în continuă creștere.

Cât de bogați vor ajunge bogații lumii?

Vor deveni inimaginabil de bogați, cel puțin așa arată un studiu Deloitte publicat de Bloomberg. Se estimează că bogații lumii vor ajunge până în 2030 la averi estimate la 9.500 miliarde de dolari.

Studiul spune că această cifră ar fi un salt de 73% față de suma actuală estimată la 5.500 de miliarde de dolari controlată de șefii afacerilor de familie. Se preconizează că numărul firmelor de investiții va crește cu o treime în aceiași perioadă, depășind 10.000 de unități. În plus, firmele de wealth intervievate de către Deloitte pentru studiu sunt afaceri ce au în medie 15 angajați și gestionează active în valoare de 2 miliarde de euro. Iar banii rămân în familie pentru 2 treimi din ele, pentru că majoritatea aleg să lase urmașilor afacerile.

Recomandări

ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL

Citește și