• PS5 Pro va fi capabilă să afișeze o grafică mai avansată și să afișeze cele mai solicitante jocuri la rate ale cadrelor mai mari și mai constante.
  • Aceasta va costa 699,99 lire sterline la lansarea din 7 noiembrie anul acesta – cu sute de lire sterline mai mult decât PS5.
  • „Prețul PS5 Pro va stârni inevitabil multe comentarii”, a declarat analistul Piers Harding-Rolls de la firma de cercetare Ampere.

După ani de zvonuri, speculații și agitație, Sony a confirmat că va lansa o versiune mai puternică – și mult mai scumpă – a consolei sale extrem de populare PlayStation 5. PS5 Pro va fi capabilă să afișeze o grafică mai avansată și să afișeze cele mai solicitante jocuri la rate ale cadrelor mai mari și mai constante. Dar această putere suplimentară va avea un cost: PS5 Pro va fi cea mai scumpă consolă Sony de până acum, scrie BBC.

Aceasta va costa 699,99 lire sterline la lansarea din 7 noiembrie anul acesta – cu sute de lire sterline mai mult decât PS5. „Prețul PS5 Pro va stârni inevitabil multe comentarii”, a declarat analistul Piers Harding-Rolls de la firma de cercetare Ampere.

El a spus că firma pare să parieze că performanța îmbunătățită a consolei va încuraja utilizatorii să își actualizeze hardware-ul existent și să cheltuiască mai mult pe software. Mark Cerny, arhitectul principal al PS5, a declarat că aceasta este „cea mai puternică consolă pe care am construit-o vreodată”.

Recomandări

ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL

El a spus că a încercat să rezolve o problemă cu care jucătorii s-au confruntat de ani de zile – dacă să joace un joc pe consolă în așa-numitul „mod de fidelitate”, care favorizează elementele vizuale, sau în „modul de performanță”, care face ca un joc să fie mai fluid, deși cu prețul modului în care arată.

El a spus că PS5 Pro are ca scop „eliminarea acestei decizii sau cel puțin reducerea acestei diferențe”.
Șeful GamesIndustry.biz, Christopher Dring, a declarat pentru BBC că a fost „o consolă foarte direcționată” pentru „cel mai entuziast public” al PlayStation.

„Industria consolelor a avut o perioadă dificilă în acest an, cu scăderea vânzărilor de PS5, Xbox Series S și X, și îmbătrânirea Nintendo Switch”, a spus el. „PS5 Pro nu va schimba această situație”. Dar el a spus că Sony ar putea avea un ochi pe cel mai așteptat joc din lume – Grand Theft Auto VI – care urmează să fie lansat anul viitor.

Citește și