- Prețul la cacao s-a dublat din cauza secetei.
- Cultivatorii de cacao sunt acuzați de defrișări ilegale.
- Producătorii de ciocolată au găsit înlocuitori pentru cacao.
Te simți vinovat când mănânci ciocolată? Îți dau motive să te simți și mai vinovat! Schimbările climatice lovesc puternic în industria prelucrătoare de cacao. De la începutul anului, prețul boabelor de cacao s-a dublat din cauza secetei accentuate din Africa Occidentală, acolo unde este produsă 80% din cantitatea de cacao de pe glob.
Advertisment
În plus, producția de cacao e una dintre principalele responsabile pentru defrișările ilegale, e asociată cu exploatarea copiilor în ferme din Africa și Brazilia iar copacii de cacao au nevoie de foarte multă apă.
Așa că oamenii de știință s-au reorientat și au găsit căi prin care să producă ciocolată fără să se folosească de boabele de cacao. Rețetele folosesc semințe de floarea soarelui, ovăz, sâmburi de struguri, unt de shea și zahăr. Marii producători de ciocolată au introdus deja aceste alternative în produsele lor. Cercetătorii spun că această variantă este nu doar mai ieftină ci și mult mai sustenabilă
Recomandări
Citește și
- Ucraina ar putea folosi rachete de rază lungă pe teritoriul Rusiei. UK și-a dat deja acordul
- Alergiile se înmulțesc din cauza poluării. Care sunt cheltuielile pentru tratamente în România?
- UE se confruntă cu dileme de credibilitate din cauza represiunii din Tunisia și a acordului de migrație
Partenerii noștri