• Vârstele actuale de pensionare din China sunt printre cele mai scăzute din lume.
  • Pensionarea înainte de vârsta legală nu va fi permisă.
  • Începând din 2030, angajații vor trebui, de asemenea, să contribuie mai mult la sistemul de securitate socială pentru a primi pensii.

China va „crește treptat” vârsta de pensionare pentru prima dată din anii 1950, în timp ce țara se confruntă cu îmbătrânirea populației și cu un buget de pensii în scădere. Cel mai înalt organism legislativ a aprobat vineri propunerile de creștere a vârstei legale de pensionare de la 50 la 55 de ani pentru femeile care au un loc de muncă cu guler albastru și de la 55 la 58 de ani pentru femeile care au un loc de muncă cu guler alb, anunță BBC.

Bărbații vor vedea o creștere de la 60 la 63 de ani. Vârstele actuale de pensionare din China sunt printre cele mai scăzute din lume. Conform planului adoptat vineri, schimbarea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2025, iar vârstele de pensionare respective vor crește la fiecare câteva luni în următorii 15 ani, a declarat presa de stat chineză.

Pensionarea înainte de vârsta legală nu va fi permisă, a raportat agenția de știri de stat Xinhua, deși oamenii își pot amâna pensionarea cu cel mult trei ani.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Începând din 2030, angajații vor trebui, de asemenea, să contribuie mai mult la sistemul de securitate socială pentru a primi pensii. Până în 2039, aceștia vor trebui să înregistreze 20 de ani de contribuții pentru a avea acces la pensie.

Planul de creștere a vârstei de pensionare și de ajustare a politicii de pensii s-a bazat pe „o evaluare cuprinzătoare a speranței medii de viață, a condițiilor de sănătate, a structurii populației, a nivelului de educație și a ofertei de forță de muncă din China”, a raportat Xinhua.

Citește și