• Președintele Serbiei a anunțat reintroducerea serviciului militar obligatoriu, cu o durată de 75 de zile, care va fi implementat din 2025.
  • Serviciul militar va fi obligatoriu pentru bărbați, în timp ce femeile vor putea participa pe bază voluntară.
  • Aprobarea finală a propunerii depinde de votul Guvernului și Parlamentului, unde partidul președintelui Vucic deține majoritatea.

Președintele Serbiei a anunțat semnarea unui acord privind reintroducerea serviciului militar obligatoriu, cu o durată de 75 de zile, care va intra în vigoare începând cu anul 2025, potrivit Deutsche Welle.

„Sper că toți înțelegeți cât de necesară este o armată puternică și cât de important este să achiziționăm și să producem mai multe arme”, a declarat acesta în cadrul unei ceremonii la Academia Militară a Serbiei.

Serviciul militar ar urma să fie obligatoriu pentru bărbați, în timp ce pentru femei ar rămâne opțional, a adăugat președintele.

Recomandări

CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE
MELANIA SE APĂRĂ
GAGA NU SE FEREȘTE
BODY ISSUES TIKTOK
HEZBOLLAH E DETONAT

Pentru ca măsura să fie implementată, atât Guvernul, cât și Parlamentul – unde partidul lui Aleksandar Vucic deține o majoritate solidă – trebuie să aprobe propunerea, conform sursei citate.

Citește și