• Plaud.AI NotePin este un device mic cu multe funcții.
  • Poate înregistra 20 de orie și să rezume conversațiile.
  • Device-ul ridică semne de întrebare cu privire la etică și confidențialitate.
  • Microsoft a făcut schimbări la funcția Recall din cauza criticilor.

Plaud NotePin este un dispozitiv cu A.I. pe care îl poți ține la gât sau în buzunar. Ce face? Înregistrează tot: întâlnirile pe care le ai, conversațiile și notițele personale, iar apoi ți le oferă pe tavă. Fie integral, fie sumarizat. Practic, e cu tine toată ziua, știe tot ce faci. Și îți aduce aminte ce ai spus, sau ce a spus soția, în caz că iar nu erai atent la ea. Are 64GB spațiu de stocare, astfel că nu rămâne fără spațiu. Poate înregistra timp de 20 de ore fără să-l pui la încărcat. Poți alege și ce asistent personal să folosească: ChatGPT sau Claude. Nici prețul nu e prea mare: 169 de dolari.

Deși NotePin a atras atenția prin funcționalități, apar și multe semne de întrebare legate de confidențialitate și etică. Device-ul ar putea înregistra conversații fără cunoștința tuturor celor implicați în conversație. Și în anumite state americane, asta înseamnă încălcarea legii. Plaud susține că toate conversațiile sunt stocate într-un cloud sigur și este folosită criptarea end-to-end. Un alt motiv de critici: pe lângă suma plătită pentru device, compania cere și un abonament anual de 79 de dolari pentru anumite funcții premium.

Microsoft a fost implicată într-un veritabil scandal pe o temă similară.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Funcția Recall pe care voia să o includă pe noile laptopuri ale companiei a fost mărul discordiei. Recall folosea inteligența artificială și făcea capturi de ecran la fiecare câteva secunde. Scopul: să permită utilizatorului să își redescopere cu ușurință activitatea din trecut. Din cauza criticilor, Microsoft a ajustat Recall astfel încât să nu fie activată implicit, iar utilizatorul să aibă control total asupra a ceea ce este înregistrat.

Citește și