• Amenințarea urmează unei tentative de asasinat a lui Fico în mai.
  • Bărbatul care l-a împușcat pe Fico a fost identificat drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani.
  • Fico a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a suferit răni care i-au pus viața în pericol în timpul împușcăturilor.

Premierul slovac Robert Fico a primit un plic conținând un glonț de la un expeditor necunoscut, a declarat miercuri guvernul. Problema a fost acum înaintată forțelor de poliție slovace, a declarat departamentul de presă al guvernului pentru POLITICO.

Amenințarea urmează unei tentative de asasinat a lui Fico în mai, care a șocat Europa și a expus societatea profund polarizată a Slovaciei.

Bărbatul care l-a împușcat pe Fico a fost identificat drept Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, care a declarat că nu este de acord cu politica actualului guvern. În prezent, el rămâne în arest, fiind acuzat de terorism și având de la 25 de ani la închisoare pe viață.

Recomandări

NU NE MAI FACEM BINE
DEPENDENȚI DE SCROLL
ROMÂNIA BĂTRÂNĂ
VIITORUL SE VEDE-N CEAȚĂ
FĂRĂ LEGI CU DEDICAȚIE
SUA CER ARMISTIȚIU

Fico a suferit mai multe intervenții chirurgicale după ce a suferit răni care i-au pus viața în pericol în timpul împușcăturilor. În prima sa apariție video după ce a fost împușcat, el a dat vina pentru atac pe opoziție.

Criticii spun că guvernul Fico a preluat pagini din cartea de joc maghiară, vizând mass-media, instituțiile de combatere a corupției din țară și comunitatea LGBTQ+, precum și preluând punctele de vedere ale Kremlinului privind războiul din Ucraina.

Citește și