• Născută în Essex în 1934, Dame Maggie a devenit o actriță recunoscută la nivel internațional și una dintre cele mai versatile, realizate și meticuloase interprete ale generației sale.
  • Actrița a câștigat două premii Oscar pentru interpretare, mai multe premii BAFTA și numeroase alte premii.
  • Recent, ea a câștigat o nouă generație de fani ca Violet Crawley, contesa Dowager de Grantham, în Downton Abbey și jucând profesorul Minerva McGonagall în filmele Harry Potter.

Dame Maggie Smith, cunoscută pentru rolurile sale din Harry Potter și Downton Abbey, a murit la vârsta de 89 de ani, au declarat fiii ei, scrie Sky News. Copiii ei, Chris Larkin și Toby Stephens, au declarat că aceasta a murit vineri în spital și că au fost „devastați de pierderea extraordinarei lor mame și bunici”.

Regele și Regina i-au adus un omagiu, numind-o o „comoară națională”, adăugând că își vor aminti „cu cea mai mare admirație și afecțiune de numeroasele ei interpretări extraordinare, de căldura și spiritul ei”.

Născută în Essex în 1934, Dame Maggie a devenit o actriță recunoscută la nivel internațional și una dintre cele mai versatile, realizate și meticuloase interprete ale generației sale – câștigând două premii Oscar pentru interpretare, mai multe premii BAFTA și numeroase alte premii.

Recomandări

IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI
DE CE BOLI SUFERĂ ELLEN?
PROMISIUNILE PAPEI
NASRALLAH MOARE

Recent, ea a câștigat o nouă generație de fani ca Violet Crawley, contesa Dowager de Grantham, în Downton Abbey și jucând profesorul Minerva McGonagall în filmele Harry Potter.

Ea a declarat pentru ES Magazine: „Sunt profund recunoscătoare pentru munca din [Harry] Potter și într-adevăr Downton [Abbey], dar nu a fost ceea ce ai numi satisfăcător. Nu am simțit cu adevărat că am jucat în acele lucruri”.

Daniel Radcliffe, actorul din Harry Potter, a spus că era „un intelect feroce, putea intimida și fermeca în aceeași clipă și era, așa cum vă va spune toată lumea, extrem de amuzantă”.

Citește și