• Actorul a murit „liniștit” și a fost „înconjurat de familie”.
  • Actorul a apărut în „Hunt for Red October”, alături de Sean Connery și Alec Baldwin.
  • Ackland a fost, de asemenea, un tată iubit” și a fost căsătorit cu soția sa, Rosemary, timp de 51 de ani.

Actorul britanic Joss Ackland a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat familia sa într-un comunicat. El a apărut în filme precum White Mischief, la televizor interpretându-l pe CS Lewis în Shadowlands și în numeroase producții de teatru, inclusiv în rolul lui Juan Perón în Evita, informează The Guardian.

A apărut, de asemenea, în „Hunt for Red October”, alături de Sean Connery și Alec Baldwin, precum și în adaptarea televizată din 1979 a filmului Tinker Tailor Soldier Spy.

Actorul a murit „liniștit” și a fost „înconjurat de familie”, potrivit unei declarații date agenției de presă PA. Aceasta a adăugat: „Cu vocea sa distinctivă și prezența sa impunătoare, Ackland a adus o intensitate și o gravitate unice rolurilor sale. El va fi ținut minte ca unul dintre cei mai talentați și iubiți actori britanici”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Ackland a fost, de asemenea, un tată iubit” și a fost căsătorit cu soția sa, Rosemary, timp de 51 de ani, înainte ca aceasta să moară din cauza unei boli de neuroni motori în 2002. Actorul a primit un CBE pentru servicii aduse teatrului în 2001. Pe scenă a apărut alături de Dame Maggie Smith, Dame Judi Dench și Tom Courtenay.

Ackland a jucat în spectacolul A Little Night Music al compozitorului Stephen Sondheim la teatrul Adelphi în 1975, în care l-a interpretat pe Fredrik Egerman, un avocat de vârstă mijlocie căsătorit cu o soție tânără, dar atras de actrița mondenă Desiree Armfeldt.

Citește și