• Proiectul este finanțat de guvern prin programul Anghel Saligny, cu un contract total de 867 de milioane de lei.
  • Daniel Băluță anunță că au început lucrările de refacere a Planșeului Unirii.
  • Nicușor Dan argumentează că expertizele nu justifică o astfel de urgență.

Odiseea refacerii planșeului Unirii continuă. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat azi dimineață că a început lucrările de refacere din temelii a Planșeului Unirii. Acum a venit rândul Primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, să contraatace.

Primarul Nicușor Dan a dat ordin Poliției Locale a Municipiului București să demonteze gardurile montate de Primăria Sectorului 4, însă polițiștii locali de la Sectorul 4 s-au împotrivit și au sunat la 112, spunând că Nicușor Dan instigă la comiterea de infracțiuni. S-a format o aglomerație mare lângă șantierul amplasat de Daniel Băluță și au sosit și polițiștii chemați prin apel la 112.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a menţionat că avizele cerute de municipalitate pentru a elibera autorizaţia privind lucrările la Planşeul Unirii nu sunt „un moft”.

Recomandări

TRUMP, NEMULȚUMIT DE ROL
BAZA ONU, ATACATĂ
ANATOMIA MITEI
ȘTII DE VREME?
UNDE MĂNÂNCI AZI?
ZELENSKI ACUZĂ NORDUL

„Eu am spus că este oportun ca acel planşeu să fie înlocuit, numai că pentru ca planşeul să fie înlocuit legea spune că autorizaţia o dă primarul general şi legea îl obligă pe primarul general să dea o autorizaţie când are avize. Avizele nu sunt aşa, un moft, că vrem noi să bifăm ceva. (…) Dacă nu ai avizele corespunzătoare, poţi să ai mari probleme în practică, pentru că acolo lucrarea asta se învecinează cu metroul, trece peste caseta de colectare a apelor uzate şi trebuie ca fiecare dintre oamenii ăştia să spună care sunt condiţiile în care noi să dăm autorizaţie”, a explicat jurnaliştilor Nicuşor Dan.

El anunţa săptămâna trecută că va elibera autorizaţia de construire în cazul Planşeului Unirii după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate.

Citește și