• Doi bărbați au fost arestați în statul indian Uttar Pradesh pentru că ar fi păcălit un medic să cumpere o „lampă a lui Aladdin”.
  • I s-a promis că îi va aduce bogăție, sănătate și noroc.
  • În timpul prezentării, cei doi bărbați s-au prefăcut că evocă spiritele din lampă.

Un episod incredibil a avut loc în India. Mai exact, în statul Uttar Pradesh, unde un doctor a avut parte de o tâlhărie de poveste. Doi bărbați i-au spus doctorului că „lampa lui Aladin” pe care i-au prezentat-o îi va aduce bogăție și sănătate. A fost, de altfel, o promisiune din partea lor. Mai mult, cei doi s-au prefăcut că evocă spiritele din acest artefact, potrivit BBC.

Zis și făcut, doctorul a rămas mască de „puterea” lămpii și a părut tot mai fascinat de acest obiect. Profitând de naivitatea cadrului medical, cei doi bărbați i-ar fi cerut mai mult de 200.000 de dolari în schimbul „nestematei”, dar s-au mulțumit doar cu un avans de 41.600 de dolari. Ulerior, tâlharii au fost arestați, dar a existat și un al treilea suspect, o femeie, care este în libertate.

Medicul ar fi depus o plângere la poliția locală din Meerut, vestul Uttar Pradesh, la începutul acestei săptămâni.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Aladin îi apăruse în timpul unui ritual

„Treptat, ei au început să-mi povestească despre o ‘baba’ (n.r. – zeu) despre care pretindeau că și-a vizitat casa. Au început să mă spele pe creier și mi-au cerut să mă întâlnesc cu această ‘baba'”, a spus medicul, potrivit NDTV. Apoi, l-a întâlnit pe ‘baba’ „care părea să efectueze astfel de ritualuri”. Doctorul a mai spus că, în timpul unei vizite, Aladin i-a apărut în față, dar abia mai târziu și-a dat seama că unul dintre acuzați se îmbrăcase, de fapt, în celebrul personaj.

Bărbații i-au oferit în cele din urmă lampa, promițând că „va aduce bogăție, sănătate și noroc”, pentru 15.000.000 de rupii indiene (201.200 dolari), dar au convenit pentru o plată în avans de 33.10000 de rupii (41.584 dolari). Un ofițer de poliție Meerut, Amit Rai, a declarat pentru NDTV că aceiași bărbați erau suspectați că au înșelat alte familii în moduri similare. „Doi au fost arestați. O femeie este fugită”, a spus el. Acum, lampa a ajuns în mâinile polițiștilor.