• În luna aprilie, Spitalul Judeţean Timişoara a implementat un sistem de telemedicină pentru pacienţii cu diabet
  • Sistemul a primit premiul „Iniţiativa pentru diabet”, din partea Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
  • În medie, 3.500 de pacienţi au beneficiat lunar, de serviciile telediabet.ro

Epidemia ţi-a schimbat complet modul de viaţă. Până şi vizita la medic e altfel acum. Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au găsit o metodă inedită de a consulta bolnavii de diabet.

Dan Lazăr are 51 de ani şi conduce o instituţie de formare profesională a adulţilor.

În urmă cu patru ani, a aflat că are diabet. De atunci, vizitele la medic, tratamentele şi regimul alimentar au devenit un mod de viaţă. Vestea că acum poate primi servicii medicale direct în living, l-a bucurat. Aşa că apelează la platforma telediabet.ro, ori de câte ori are nevoie.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Pe mine m-a ajutat foarte mult. A economisit timp şi eu zic că nu cred că era nevoie să mă palpeze cineva, sau să îmi ia altfel de măsurători. Economisesc şi timpul dânsului, care poate are cazuri mai grave şi chiar nu cred că actul medical în sine, suferă”, a spus Dan Lazăr.

Ştii că bolnavii de diabet sunt predispuşi la complicaţii, în caz de infecţie cu COVID-19. La spital, mai ajung doar urgenţele şi cazurile grave. Dar şi aici e precauţie maximă. Personalul medical respectă un protocol bine stabilit.
Mai multe îți explică doctorul Bogdan Timar.

Relaţiile sunt pe de-o parte directe, din cauze ce sunt generate de diabet, de prezenţa diabetului, de prezenţa dezechilibrului metabolic ce face organismul să se lupte mai puţin eficient împotriva infecţiei. Pe de altă parte avem factori cu care diabetul se asociază foarte frecvent, care ei înşişi sunt factori de risc pentru un prognostic mai puţin bun în infecţia cu COVID-19”, explică Bogdan Timar.

Cel mai important e că vizita online la medic te ține departe de infecția cu coronavirus.

În această perioadă de șase luni, am avut aproximativ 27.000 de consultaţii prin telemedicină, la nivel naţional. Colegii mei au consultat şi au văzut pacienţi din toată ţara, nu doar din judeţul Timiş. Astfel, au reuşit ca o mare majoritate din pacienţi să fie consultaţi de acasă, pot să îşi primească în acest fel reţetele, să fie monitorizaţi, să nu aibă de suferit în această perioadă”, a spus managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătrașcu.