• Marcel Vela, despre plasmă: „Să reușim cu toții să împlinim această dorință și necesitate pentru mulți bolnavi”.
  • Marcel Vela: „În această perioadă complicată, MAI a avut și activități de management. De aplicarea unor măsuri pe care le vrea populația, pentru că noi aici suntem în slujba românilor”.
  • Marcel Vela: „În 10 luni, infracționalitatea a scăzut cu 11%”.

Cele mai importante informații din conferința de presă:

  • Vom înființa Poliția pentru Siguranță în Școli;
  • Vom înființa și Poliția Animalelor – o structură operațională;
  • Pe lângă aceste activități, am mai avut foarte multe misiuni: una dintre ele, combaterea fenomenului migraționist. Colegii de la frotinere au gestionat anul acesta un volum maxim de persoane și de mașini. Unii s-au îmbolnăvit, unii au ieșit la pensie;
  • Marcel Vela, despre DSU: „Au fost situații de urgență, chiar dacă oamenii au fost bolnavi, chiar dacă unii ne-au părăsit și au trecut la cele veșnice, colegii lor au rămas pe front”.
  • Marcel Vela: „MAI a reușit, într-o perioadă de criză economică și criză sanitară, ceea ce nu au făcut alte Guverne când nu era nici criză economică și nici criză sanitară: am dotat colegii din minister cu 7000 de autovehicule noi, care să-i transporte în siguranță”.
  • Am achiziționat 25.000 de pistoale noi. Foloseau pistoale din anii ’70. Este o achiziție în care am făcut economie: modelul este la aproape jumătate din prețul de pe internet sau din ofertele speciale: 400 de euro cu tot cu TVA și România are șansa să producă acest model de pistol.
  • Am achiziționat veste și maieuri antiglonț – a fost o obligație și morală și politică a mea. Băieții din operativ au căști, au scuturi, au bastoane. Vor avea 12.000 de camere de luat vederi – BodyCam – 6000 sunt deja, urmează și diferența de 6000.
  • Pe situații de urgență: 52 de ambulanțe, 60 de autoutilitare noi pentru descarcerare. Evaluăm: 6 elicoptere mari (3 pentru uscat și 3 pentru intervenție maritimă), 2 avioane medicale SMURD noi. Negociem cu Ministerul Fondurilor Europene pentru un proiect destinat pentru 7 elicoptere noi pentru Politia Aeriană.
  • Marcel Vela: „În 10 luni, infracționalitatea a scăzut cu 11%”.
  • Marcel Vela: „MAI a scos de pe piață, în acest an, droguri în valoare de 100 de milioane de euro”.

Marcel Vela, despre Ziua Z, 11 noiembrie

Marcel Vela: „Ziua Z: 11 noiembrie, România. Atunci când am spus că suntem cu ochii pe ei, nu a fost o figură de stil. Este cea mai mare acțiune executată de MAI din ultimii ani. Au acționat azi 3000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din alte structuri.

S-au executat 619 acțiuni în forță în această dimineață. Din cele 489 de percheziții, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară și 21 pe infracțiuni care țin de arme și muniții”.

Marcel Vela: „Au fost vizate 21 de grupuri infracționale care se ocupau de următoarele activități criminogene: trafic de droguri, de persoane, de migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj. Prejudiciul a fost de 190 de milioane de lei și 160 de mii de euro”.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID