- Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat că statul român planuiește o testare în masă
- Astfel, aproximativ 30.000 de români vor fi testați pentru a calcula gradul de imunizare al populației la Covid-19
- Se vor folosi teste rapide, precise, aprobate de OMS, pentru a reduce marja de eroare
Secretarul de stat Horațiu Moldovan a declarat că România se pregătește să testeze aproxiamtiv 30.000 de persoane, după vârful maxim al pandemiei, pentru a calcula gradul de imunizare al populației. Va fi o acțiune coordonată de Institutul de Sănătate Publică, iar persoanele testate vor fi alese pe criterii de vârstă și în funcție de zona în care locuiesc.
Advertisment
„Vom testa populaţia, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni. Există mai multe formule de eşantionare, Intitutul Naţional de Sănătate Publică va decide cum se va face această testare. Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe eşantioane de vârstă, ca să vedem câţi s-au imunizat la Covid-19″, a spus Horațiu Moldovan, la Digi 24.
El a adăugat că recent au apărut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite și în România, pentru a reduce cât mai mult marja de eroare.
Recomandări
Secretarul de stat a mai precizat că România procesează aproximativ 11.000 de teste zilnic, la nivelul Franței, raportat la populație. Acesta consideră că ritmul este unul bun, iar o testare de peste 15.000 persoane pe zi nu ar fi necesară.
„Presupunem existența unui al doilea val după vară, pe baza epidemiilor anterioare, se face un model. Scopul este să nu se îmbolnăvească mai mulți omeni decât putem îngriji. Asta este ceea ce s-a întâmplat în Anglia, Italia, Spania, SU. Am gândit o strategie să nu se îmbolnăvească toți odată”, a explicat Horațiu Moldovan, pentru sursa citată.
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1004. Putin anunță producția în masă a rachetei „Oreshnik”
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 414. Ungaria îl invită pe Benjamin Netanyahu în vizită în ciuda mandatului de arestare emis de CPI
- STUDIU. Cercetătorii cartografiază heliosfera. Ce descoperiri au făcut despre „bula noastră portectoare”
- STUDIU. Tinerii din Generația Z prioritizează experiențele și bunăstarea personală în cheltuielile lor
- China a creat gravitație de 1900 G. Cum funcționează CHIEF
Partenerii noștri