• În luna mai 1990 a început la Sibiu procesul lui Nicu Ceauşescu
  • Fiul cel mic al cuplului Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
  • A fost învinovăţit de moartea a 102 persoane în timpul Revoluţiei din 1989.
  • A fost eliberat în 1992 din motive medicale.

Ştii că Nicu Ceauşescu a fost fiul cel mai mic al cuplului Ceauşescu. A fost prezentat la televiziune după ce a fost capturat de manifestanţi în timpul Revoluţiei şi procesul său a debutat în mai 1990. A fost acuzat de moartea a 102 persoane în zilele Revoluţiei, când era prim-secretar al judeţului Sibiu.

După un proces care a durat patru luni, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav şi la cinci ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorul care a instrumentat cazul lui Nicu Ceauşescu a fost Doru Viorel Ursu, ulterior devenit ministru de Interne.

În iunie 1991, cauza lui Nicu Ceauşescu a fost rejudecată. Pedeapsa i-a fost redusă la 16 ani de închisoare, iar după încă un an nu a rămas valabilă decât condamnarea pentru port ilegal de armă şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, iar Nicu Ceauşescu a fost pus în libertate condiţionată din motive medicale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

A murit în septembrie 1996, la Viena, unde aştepta o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroza hepatică cronică. Nicu Ceauşescu a considerat căderea comunismului în România „o lovitură de stat pe fondul unei revolte populare”.