• Șeful guvernului de la Budapesta nu renunță la discursul agresiv față de liderii europeni care-l ceartă pentru atitudinea rebelă.
  • Ultima supărare a plecat de la o declarație a fostului președinte al Parlamentului European, Martin Schulz.
  • Germanul l-a acuzat pe Orban că ia bani de la UE dar nu vrea sa respecte regulile europene.

Maghiarul spune într-o scrisoare-răspuns că Ungaria nu este un beneficiar al sistemului european.

„Schulz și alți germani se comportă de parcă ar da bani țărilor mai sărace. E exact invers: ei sunt beneficiarii sistemului economic numit piață unică. Bugetul nu face decât să returneze statelor membre o parte din profituri. Grosul banilor ajunge tot la ei”, spune supărat Orban.

Premierul maghiar zice că bogații Europei, în frunte cu Germania, scot din Ungaria 6 miliarde de euro pe an, în timp ce țara lui primește 4 miliarde din bugetul Uniunii!

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Același Orban cerea acum un an, pe vremea asta, întârirea relațiilor cu Germania. Lăuda cu cifre investițiile germane din Ungaria – 6 mii la număr – între care giganții Audi, Mercedes, BMW ori Continental – cu 300 de mii de locuri de muncă create!

„Este un nou proces. Europa Centrală va avea o pondere mai puternică în procesul decizional. Relațiile dintre Germania și Europa Centrală vor avea un rol foarte important în păstrarea unității europene.”, spunea Viktor Orban, în 2019.

În 2018 și 2019, Ungaria a contribuit cu câte 1 miliard la bugetul Uniunii și a avut o alocare de 6 miliarde, arată cifrele Comisiei Europene. Însă nu contribuția este cea la care face Orban referire.