• Interpol avertizează: Vaccinurile COVID-19 ar putea fi vizate de infractori
  • Organizaţia a descoperit aproximativ 3.000 de site-uri web care aveau legătură cu farmacii suspectate că vând medicamente contrafăcute şi ilegale, şi echipament medical.

Interpol a emis o alertă globală prin care avertizează cele 194 de ţări membre privind vaccinurile false anti-Covid, scrie The Guardian.

Într-un aviz portocaliu de alertă de siguranţă, organizaţia internaţională de cooperare poliţienească cu sediul la Lyon avertizează cu privire la potenţialele activităţi infracţionale legate de contrafacere, furt şi promovare ilegală a vaccinurilor împotriva Covid-19 şi a gripei. Pandemia a dat deja naştere unei activităţi infracţionale prădătoare şi oportuniste fără precedent, reaminteşte Interpol, referindu-se la faptul că a apărut deja „promovarea, vânzarea şi administrarea de vaccinuri false” împotriva coronavirusului.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

”Pe măsură ce mai multe vaccinuri Covid-19 sunt pe cale să fie aprobate şi distribuite pe scară largă, va fi crucial să se asigure securitatea lanţului de aprovizionare şi să se identifice site-urile ilicite care vând produse contrafăcute.” avertizează organizaţia internaţională de cooperare poliţienească.