• Sebastian Colțescu a fost centrul atacurilor seara trecută, după ce l-a descris pe antrenorul secund de la Başakşehir drept „ăla negru”
  • Jucătorii din Istanbul au ieșit de pe teren și au refuzat să continue meciul; aceștia au primit mesaje de susținere
  • Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Noi românii, de nenumărate ori, am fost victimele exprimării rasiste, limbajului de ură în Europa”

Au apărut diverse voci care spun că în filmul apărut nu ar fi vocea lui Sebastian Colțescu, ci a asistetului Ovidiu Șovre. Ionuț Stroe, ministrul Sportului a comentat subiectul scandalului în care este implicat arbitrul în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu.

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „Nu am informații detaliate despre ancheta pe care UEFA o face. Este competiția lor și ei vor decide. Ce vă pot spune, este că e o greșeală. Sper să nu fie una intenționată, sper să nu fie o exprimare ofensatoare. Sper ca acest lucru să fie confirmat, să fie cel puțin o exprimare neutră. Până la urmă, orice declarație care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie e de condamnat.”

Vlad Craioveanu a adus în discuție situațiile în care românii au fost discriminați, însă reacțiile nu au fost la fel de vehemente.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Ionuț Stroe, ministrul Sportului: „De regulă, în orice fel de situație, la nivelul competițiilor sportive, când apar astfel de manifestări, reacțiile celor care organizează aceste competiții sunt extrem prompte și extrem de ferme.”

„Noi românii, de nenumărate ori, am fost victimele exprimării rasiste, limbajului de ură în Europa. Și, din păcate, reacția ar trebui să fie la fel ca acum. (…) Nu e prima dată când ne întâlnim cu astfel de situați. Știți care au fost măsurile când s-au scandat anumite lucruri în tribune. Este, din punctul meu de vedere, un subiect mai mult decât serios. Noi românii ar trebui să fim parte a rezolvării acestei probleme, combaterii acestor fenomene.”

„Cei care trebuie să vorbească cu domnul Colțescu sunt colegii lui și organizațiile de care aparține. În schimb, eu cred că este mult mai potrivit pentru nou, în calitate de minister, să ne implicăm în combaterea acestor fenomene. (…) Până acum s-a întâmplat numai prin sancțiuni.”