• Pe 13 decembrie este sărbătorită Ziua Etniei Tătare în România
  • Anul acesta serbările și festivitățile sunt anulate
  • Printre preparatele tradiționale tătărești se numără și renumitul șuberek, taraș, kobete și ca dulce, cu renumitele baclavale tătărești și sarailii

Astăzi, este sărbătorită „Ziua etniei tătare din România”. Este al paisprezecelea an în care aproape 50.000 de tătari se bucură oficial de această sărbătoare. Unul dintre ei este și Enise Ali. Are 68 de ani și a fost asistentă medicală timp de 42 de ani, iar azi a pregătit cele mai bune bucate.

Are și un restaurant unde gătește numai mâncare tradițională tătărească.
Rețetele culinare se transmit prin viu grai, ca și limba pe care o vorbesc.
Mâncarea tătărească se bazeză pe carne tocată de vită sau oaie și foarte mult aluat.

Enise Ali, tătăroaică: „Eu îmi aștept musafirii, aceia fiind copii sau strict frate, soră, cu renumitul șuberek, taraș, kobete-ul și ca dulce, cu renumitele baclavale tătărești și sarailii.”

În fiecare an, Enise petrecea această zi alături de comunitatea de tătari din Constanța. Se organizau concerte, unde dansau și aveau parte de multe momente artistice. Anul ăsta, din cauza restricțiilor, petrecerile în comunitate nu vor mai avea loc.

Recomandări

ZUCKERBERG ÎN LUMEA MODEI
ZIUA EDUCAȚIEI
TRUMP VREA RIPOSTA
PRINCESS DIARIES 3
DRONE RUSEȘTI ÎN DELTĂ
ERUPȚIE SPECTACULOASĂ

Enise Ali, tătăroaică: „Este o serbare simțită mai puțin anul acesta, dar cu siguranță de la anul vom începe din nou să facem ceea ce am făcut și până acum.”