• Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit remarca „ăla negru” la adresa „secundului” lui Istanbul BB, Pierre Webo.
  • Senegalezul Demba Ba, jucător al trupei turce, l-a sunat pe arbitrul român.
  • Demba Ba a fost unul dintrei cei care l-au certat pe Colțescu la meciul de la Paris.

Sebastian Colțescu a provocat un scandal de proporții în fotbalul mondial, după remarca sa din meciul PSG – Istanbul Bașakșehir, din grupa H a UEFA Champions League. Demba Ba, unul dintre jucătorii trupei turce, a tunat la adresa arbitrului român, la Paris, spunându-i „De ce nu zici ‘acest tip alb’ când vorbești despre un tip alb, ci spui doar ‘acest tip’? Ascultă-mă! De ce când te referi la un ‘tip negru’ trebuie să spui ‘acest tip negru’?”.

Recent, Demba Ba l-a sunat pe arbitrul român, prin intermdiul senegalezului Ousmane N’Doye, cel care a evoluat vreme de zece ani în campionatul României, la Dinamo, Astra, FC Vaslui sau ASA Târgu Mureș.

„I-am dat numărul lui Sebi lui Demba Ba și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic. Din partea mea, era frumos sa fac asta și am făcut-o. Demba e senegalez, la fel ca mine. Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis ca Sebi e un om foarte bun, la fel si Colțescu despre Demba”, a declarat N’Doye, potrivit Pro TV.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

N’Doye: „A fost o neînțelegere”

N’Doye a afirmat că îl cunoaște destul de bine pe Sebastian Colțescu și că acesta nu este deloc rasist.

„A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba că să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine.

El a spus ca nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede ca nu trebuia folosit cuvântul ‘negru’ în stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți sa folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare”, a mai zis Ousmane N’Doye.