• Biroul electoral sectorial a decis sa renumere voturile în sectorul 5.
  • Atât candidatul ALDE, cât și candidatul PNL au cerut renumărarea în acest sector.
  • Sunt probleme și în alte sectoare

Candidatul Cristian Băcanu a declarat că știe sigur că la o secție de voturi, voturile lui au fost transferate la alte formațiuni politice. Câștigătorul după aceste rezultate parțiale este Cristian Popescu Piedone.

Deja se desfășoară o anchetă a poliției în sectorul 1, unde scandalul a luat proporții mari. USR a fost primul partid care a acuzat de fraudare. Este deschis un dosar penal asupra unui candidat la funcția de consilier general, asupra căruia s-au găsit 473 procese verbale. Au fost audiate mai multe persoane.

 În continuare curge cu acuzații. Acum, și PSD acuză USR de fraudare, însă aici voturile nu se vor renumăra.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

De asemenea, ieri, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu a declarat că PSD are un dosar cu mai multe documente care ar demonstra că au fost fraudate alegerile la nivel local, cerând renumărarea voturilor.

Klaus Iohannis: „E inadmisibil ca în anul 2020 să avem încă discuții aprinse despre fraudarea votului. Este inadmisibil că practici toxice, folosite în trecut, continuă să fie îmbrățișate de politicieni retrograzi. Minciuna și dezinformarea nu mai sunt tolerate în România.”

PSD cere anularea alegerilor din Sectorul 6

Președintele PSD Sector 6, Gabriel Mutu, candidatul formațiunii pentru încă un mandat, cere biroului electoral anularea alegerilor din acest sector, susținând că a constatat „fapte de natură frauduloasă”.

„Sesizare cu privire la rezultatul alegerilor locale din Sectorul 6, București, ca fiind nereal, și pe cale de consecință, vă solicit respectuos analizarea situației cu consecința anulării alegerilor din Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 6, întrucât am constatat până la acest moment fapte de natură frauduloasă în secții de vot”, se arată în documentul semnat de Gabriel Mutu.

Gabriel Mutu arată că, după ce s-a făcut numărătoarea paralelă a proceselor verbale aduse de către delegații PSD din secțiile de vot și după compararea rezultatelor cu cele oficiale publicate pe siteul AEP, a constatat o serie de neconcordanțe grave, care sunt de natură a influența rezultatul alegerilor la nivel de sector.

„Observăm că există bănuiala legitimă că în toate secțiile de vot din Sectorul 6 s-au comis ilegalități”, se arată în sesizarea social-democraților.

Potrivit datelor parțiale, candidatul PNL Ciprian Ciucu are cele mai multe voturi.