• George Simion: „Sunt un tânăr de 34 de ani, din Focșani. Îmi iubesc țara”.
  • Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid înființat la 1 decembrie 2019.
  • Are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord.
  • Partidul se consideră unul conservator, patriot și unionist.
  • AUR a trecut de 5% la alegerile parlamentare 2020: 5,3%.

George Simion, liderul partidului AUR

În această seară, George Simion a fost invitat în emisiunea „Ce se alege de România”, în direct la Aleph News. Liderul partidului AUR a spus despre el că este „Un tânăr de 34 de ani, din Focșani. (…) Am făcut acțiuni în spațiul public. Îmi iubesc țara”.

George Simion este cunoscut drept fondator al platformei Acțiunea 2012. George Simion militează pentru unirea cu Republica Moldova.

Înainte de a lansa partidul AUR, George Simion a candidat independent la alegerile europarlamentare din 2019. Aici, Simion a obținut 116,781 voturi, adică 1.29%.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

George Simion, pentru Aleph News: „Noi știm cât am muncit în campania asta și știm câți români și-au pus încrederea în noi. Cerem demisia premierului Orban pentru cum a gestionat procesul de hotare pentru votare”.

Cine este liderul partidului AUR

George Simion este liderul AUR. Are 34 de ani și este activist unionist. A candidat la alegerile europarlamentare, iar în 2004 a afișat mesajul „Eorii nu mor niciodată”, la 15 ani de la Revoluția din 1989 de la Timișoara.

În 2006 a organizat, la București, protestul pentru susținerea elevilor români de la liceul Gheorghe Asachi din Chișinău. Elevii erau sub presiunea autorităților comuniste la Chișinău.

În 2012 a organizat protestul „Bălți simte românește”, dar și evenimente tradiționale care au marcat zilele de 1 decembrie sau 27 martie, la București, Alba Iulia sau Chișinău.

În 2014 a apărat interesele basarabenilor și a organizat un protest față de afirmațiile jignitoare adresate moldovenilor de către un realizator TV din România.

Unul dintre membrii AUR este și Mircea Diaconu.

Claudiu Târziu este un alt membru al partidului AUR. Are 47 de ani, este fost jurnalist și a candidat la alegerile pentru Primăria București.

Viziunea partidului AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam.

Valorile partidului AUR

  • Familia este baza oricărei societăți sănătoase.
  • Națiunea este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură și o istorie comună, indiferent că se regăsesc între granițele aceluiași stat sau nu.
  • Credința creștină este fundament al civilizației europene și izvor de sănătate morală.
  • Libertatea este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu pentru om și se cuvine apărată și păstrată.

Programul politic al partidului AUR

În 24 Ianuarie, aceștia și-au lansat programul politic, care cuprinde urmatoarele priorități:

  • Unirea cu Republica Moldova;
  • Libertate personală, religioasă, economică, politică;
  • Stat de drept, justiție independentă și funcțională;
  • Egalitate în fața legii, egalitate de șanse;
  • Transparență, meritocrație și responsabilitate;
  • Economie de piață liberă;
  • Presă liberă, nu aservită;
  • Protejarea, promovarea și exploatarea sustenabilă a resurselor naționale de la patrimoniul natural și cultural la resursele umane;
  • Un aparat instituțional simplificat, depolitizat, eficient, bazat pe competențe, respect pentru proprietate, care este inviolabilă;
  • Promovarea și garantarea la nivel european a drepturilor și libertăților celor peste 10 milioane de români din afara granițelor în spiritul reciprocității și a unei cât mai strânse cooperări între statele membre și partenere UE și guvernare eficientă, atât la nivel național cât și european, în baza unei strânse cooperări între sectorul public, privat și inițiativele civice.

Estimările lor sunt 7-8% și merg foarte mult pe votul din diaspora. Electoratul PMP voteaza masiv AUR.

Mesajul USR-PLUS despre partidul AUR: „AUR vrea să trimită în Parlament pe generalul Nicolae Roman și militarul de carieră Francisc Tobă”

Pe pagina de Facebook „Spune NU corupților”, USR-PLUS explică cine sunt cei doi pe care AUR „vrea să-i trimită în Parlament”.

„Centrul Național de Documentare, Cercetare și Informare despre Revoluția Română din 1989 Timișoara menționează numele generalului Nicolae Roman în rândul ofițerilor care au participat la represiunea Revoluției de la Timișoara din decembrie 1989.

Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase. Presa a relatat despre Tobă că împreună cu Lt. Col. Dragomir Aurel, începând cu data de 22.12.1989, însoţiţi de militari în termen, înarmaţi, au ridicat din secţiile Spitalului Judeţean Sibiu mai multe persoane rănite, în ciuda insistenţelor cadrelor medicale. Aceştia au fost duşi într-o sală de sport unde ar fi fost bătuţi de militari”, este mesajul postat de USR-PLUS pe pagina de Facebook „Spune NU corupților”.

Liderul AUR, George Simion, a fost invitat în emisiunea lui Marius Tucă, unde a transmis un mesaj pentru USR: „Să se lepede de satana

George Simion: „După campania de la europarlamentare din 2019, am candidat independent, conduc un partid conservator care luptă pentru tradiții. Suntem pentru libertatea de opțiune, considerăm viața sacră de la concepere, dar e alegerea fiecărei persoane dacă a face sau nu avort. În TV de știri nu mai există libera exprimare, nu am putut intra la nicio televiziune, am făcut campanie pe net.”

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!