• Partidul AUR a fost lansat pe 1 decembrie 2019.
  • Partidul AUR are aproape 9% din voturile de la alegerile parlamentare.
  • Călin Georgescu este propunerea partidului AUR pentru postul de prim-ministru.

Formațiunea politică AUR este, fără îndoială, cea mai mare surpriză de la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Astfel, partidul condus de George Simion l-a nominalizat pe Călin Georgescu pentru funcția de premier al României.

În vârstă de 58 de ani, Călin Georgescu este, practic, un necunoscut pe scena mare a politicii românești. Numele acestuia a mai fost propus pentru postul de premier din partea PSD, dar în rolul de tehnocrat. Călin Georgescu este unul dintre experții în domeniul dezvoltării durabile, având în spate o experiență de peste 15 ani în cadrul structurilor ONU, dar şi reprezentant al Comitetului Naţional UNEP pentru România.

Acesta a mai ocupat funcţii de consilier şi de secretar general al Ministerului Mediului, director al Departamentului Organizaţiilor Economice Internaţionale din Ministerul Afacerilor Externe şi secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma. După tragedia de la Clubul Colectiv, din noiembrie 2015, numele lui Călin Georgescu a fost menționat deseori în presă pentru funcția de premier, în special pe filiera Sputnik, un canal de propagandă al Rusiei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Lider al Clubului de la Roma

„Dr. Călin Georgescu este un cunoscut expert internațional în domeniul dezvoltării durabile. A lucrat 17 ani în sistemul ONU, deținând diferite funcții în cadrul Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu și raportor special al ONU pentru deșeurile toxice și periculoase din cadrul Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

De asemenea, a coordonat Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă din România în 1999 și 2008 și a fost director al Departamentului Organizațiilor Economice Internaționale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Este membru al Clubului de la Roma și a fost președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma, în perioada 2013-2015.

A scris mai multe cărți de studii prospective privind dezvoltarea umană și progresul socio-economic al României. A contribuit, de asemenea, la capitolele privind mediul și dezvoltarea durabilă din cadrul rapoartelor strategice internaționale privind România. A obținut doctoratul în știința solului la Universitatea de Științe Agronomice din București”, se arată pe un grup de susținere al lui Călin Georgescu.

„Politica diplomatică înseamnă să te ai bine cu toți, dar nu să fii slugă. Nu cere nimeni această atitudine. Oamenii care își dau seama că nu sunt băgați în seamă, pentru că nu știu să spună nimic, devin slugi”, a declarat Georgescu despre politicienii români la TVR.