Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, ca reacţie la întâlnirea de la Cotroceni cu liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR. El spune că social-democraţii vor discuta dacă se prezintă la consultările oficiale care vor fi convocate de Klaus Iohannis.

„Într-un stat democratic aceste consultări se fac în urma unui calendar anunţat oficial, pe agenda publică a preşedintelui României, care nu este preşedintele PNL sau USR. Nu poţi face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, spune la Digi 24 Marcel Ciolacu.

El reaminteşte că, dacă PSD nu va fi invitat primul partid la negocieri, social-democraţii nu vor mai onora invitaţia.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Ţinând cont că premierii se pun pe bileţele, o să luăm acest lucru în discuţie (neprezentarea la consultări – n.r.). Este ridicol. Democraţia e una singură peste tot. Important e dacă preşedintele doreşte să respecte jocul democratic şi Constituţia”, adaugă lisrul PSD.

Totodată, Ciolacu apreciază că ar fi fost normal să existe un guvern de uniune naţională, pentru că este nevoie un efort naţional al tuturor partidelor pentru ca România să depăşească criză economică şi de sănătate.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor anunţă începerea discuţiilor oficiale între PNL, USR-PLUS şi UDMR pentru guvernare, după o întâlnire informală cu preşedintele Klaus Iohannis şi liderii celorlalte formaţiuni politice.

Liberalii au anunţat că îl susţin pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîţu, pentru funcţia de premier.