Într-o Românie fără medici și infrastructură, voluntarii din spitale cer noilor parlamentari „să își respecte alegătorii”

Încet-încet, România se face bine. O vindecă cei mici, nu cei mari, puși să facă asta. Unul dintre acești oameni este Bruno. E student la Medicină, voluntar și, în cîțiva ani, medic de urgență.

Face parte dintre primii tineri care s-au oferit voluntari să ajute în Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon, încă din martie.

El ne-a vorbit despre ce așteaptă de la noul Parlament și cum ar dori să fie ajutat de guvernanți pentru a putea salva cât mai multe vieți.

Mi-aș dori ca cei din Parlament și din Camera Deputaților să își respecte alegătorii pentru că mi se pare esențial pentru a putea să ne reprezinte. În anii ce au fost, sincer să fiu, mi-a fost cam rușine cu ceea ce s-a întâmplat acolo. Acele conflicte și cuvintele urâte și semnele obscene s-au întâmplat în fiecare zi.

Eu fac voluntariat în Departamentul de Primiri Urgențe al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, cât și pe Terapie Intensivă din unitatea SMURD. Într-o zi de voluntariat, gărzile încep de la ora 07:00 și țin până la 07:00 seara. Mergem acolo și încercăm să ajutăm personalul medical cu tot ceea ce putem. Practic facem tot ce face un asistent medical, până la administrarea medicației, sub atenta îndrumare a unui medic, dar oferim și suport psihologic”, a spus Bruno, student la Medicină.

Exit mobile version