• Lorena Vlașin studiază la Florența și a povestit motivele pentru care nu a ales să facă studiile superioare în România
  • Lorena: Schimbarea societății și inclusiv a educației nu se face peste noapte și fiecare cetățean este la fel de răspunzător ca un funcționar public, politician, parlamentar, de la care avem atâtea așteptări
  • Primele rezultate parțiale la alegerile parlamentare 2020 vor fi anunțate de BEC, duminică după ora 21.00
  • Singurul sondajul exit-poll, realizat de CURS-AVANGARDE la ieşirea de la urne, va fi publicat www.alephnews.ro

Încrederea în sistemul românesc de învățământ scade de la an la an, iar tinerii care vor să-și asigure viitorul se îndreaptă către universități din afară. Lorena Vlașin studiază la Florența și a povestit, la Aleph News, motivele pentru care nu a ales să facă studiile superioare în România.

Ea spune că a fost voteze în această dimineață, la una dintre secțiile de votare deschise în Italia.

Am fost și am votat în această dimineață. Inițial, m-am pregătit pentru a urma o facultate în România, până într-o zi când mi-am dat seama, după 11 ani de școală și liceu, nu ar mai funcționa pentru mine să urmez încă șase ani în organismul actual, care este educația”, a spus tânăra, la Aleph News.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Între motive se află, bineînțeles, și experiența mea personală. Schimbarea societății și inclusiv a educației nu se face peste noapte și fiecare cetățean este la fel de răspunzător ca un funcționar public, politician, parlamentar, de la care avem atâtea așteptări”, a adăugat ea.

Duminică, au loc alegeri parlamentare. În diaspora sunt 750.000 români cu drept de vot.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!