• 55% dintre organizaţiile globale au crescut investiţiile pe acest segment, în ultimele zece luni. Asta arată un studiu publicat de Gartner.
  • 45% dintre liderii executivi au raportat că se află în faza de testare a inteligenţei artificiale generative.
  • Alţi 10% spun că au implementat soluţii de acest fel în exploatare.

55% dintre organizaţiile globale se află în faza de testare sau de exploatare a Inteligenţei Artificiale Generative şi au crescut investiţiile pe acest segment, în ultimele zece luni. Asta arată un studiu publicat de Gartner.

Conform datelor cuprinse în cercetarea de specialitate, 45% dintre liderii executivi au raportat că se află în faza de testare a inteligenţei artificiale generative, iar alţi 10% că au implementat soluţii de acest fel în exploatare.

Aceste ponderi reprezintă o creştere semnificativă în comparaţie cu sondajul Gartner efectuat în martie şi aprilie 2023, în care doar 15% dintre respondenţi se aflau în faza de testare a inteligenţei artificiale generative şi 4% erau în exploatare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În acelaşi timp, opt din zece reprezentanţi ai companiilor cred că beneficiile inteligenţei artificiale generative depăşesc riscurile, în creştere de la 68% care au raportat această opinie în sondajul anterior. Așdar, așa cum ne și așteptam de altfel, vedem, Alice, că inteligența artificială ia amploare din ce în ce mai mult în toate domeniile.

Citește și: