• Statele Unite plănuiesc să deplaseze nave și avioane militare mai aproape de Israel.
  • Cel puțin patru americani au murit în atacurile Hamas.
  • Vestea oficială a americanilor uciși în conflict a venit în timp ce Israelul a ripostat la incursiune.

Mai mulți cetățeni americani au murit de la începutul atacului surpriză lansat sâmbătă de Hamas asupra Israelului, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, adăugând că oficialii americani au rămas în contact cu omologii lor israelieni.

Vestea oficială a americanilor uciși în conflict a venit în timp ce Israelul a ripostat la incursiune, una dintre cele mai sângeroase din istoria sa, lansând atacuri asupra enclavei palestiniene din Gaza.

Statele Unite plănuiesc să deplaseze nave și avioane militare mai aproape de Israel în semn de susținere, au declarat doi oficiali americani familiarizați cu planificarea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Legiuitorii americani informați despre situația din Israel au fost informați că cel puțin patru americani au murit în atacurile Hamas și că numărul acestora va crește probabil, au declarat trei surse familiare.

Legiuitorii din Camera Reprezentanților și Senat au fost informați telefonic de către adjunctul interimar al secretarului de stat Victoria Nuland și subsecretarul interimar al apărării pentru politică Sasha Baker, potrivit unei surse din Senat.

În timpul convorbirii telefonice, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, din New York, a cerut o ședință de informare în această săptămână pentru toți senatorii. O altă sursă a declarat că legislatorii au fost informați că SUA sprijină Israelul la un nivel ridicat, dar că încă nu s-a stabilit ce fonduri sau ajutoare noi vor fi necesare.

Citește și: