- Experții prevăd că A.I. ar putea într-o zi să ne facă toate sarcinile mai bine.
- Stratulat:„ A.I o să facă job-urile mult mai ușoare”.
- Studiile sugerează că milioane de locuri de muncă sunt amenințate de automatizare.
- Botolan: „Ar trebui să întărim o abilitate de învățare activă continuă”.
Cum ar fi ca A.I. să facă toată munca în locul tău? Experții prevăd că Inteligența Artificială ar putea într-o zi să ne facă task-urile mai bine, iar angajații întăresc ideea.
Aproape jumătate dintre participanții la un studiu recunosc că Inteligența Artificială este deja mai bună decât ei la „sarcinile de rutină”.
Ne va prelua A.I. joburile? Ne învață tehnologia despre atenția sporită la detalii? Dar și ce înseamnă „apocalipsa locurilor de muncă”?
„Această schimbare socială ne va schimba masiv societatea. Cred că până la urmă întrebarea este ce ne dorim să facem în viață și cum se va adapta societatea ca să permită oamenilor un stil de trai poate chiar mai bun decât în prezent, fără să mai existe atât de multe job-uri sau job-urile contând mai puțin”, a spus Adrian Stratulat la Aleph News.
Iar dacă vrei să te „protejezi” de A.I., poate ar fi bine să știi care sunt skill-urile viitorului! Uite, Sam Altman spune că gândirea critică e cel mai valoros skill: Inteligența Artificială poate genera multe idei, dar omul are gândirea critică, abilitatea de a știi ce vor alți oameni! Asta va fi cel mai valoros asset în viitor!”
Botolan: E vorba de învățare activă, strategii de învățare
„Despre abilitățile viitorului se vorbește de ceva ani și sunt confirmate de tot ceea ce se întâmplă atât în organizații cât și în toate discuțiile de la nivel global, la nivel regional.
Chit vă vorbim de forumul economic global, toate repetă aceleași competențe: gândire analitică, inovare, gândire critică, tot ceea ce înseamnă învățare continuă.
E vorba de învățare activă, strategii de învățare. Pentru că, este foarte adevărat faptul că automatizarea, Inteligența Artificială, toate aceste schimbări, digitalizarea, ușurează, prin preluarea activităților clasice să spun sau repetitive, clare, bazate pe niște reguli.
Și atunci, ce rămâne esențial, și ce ar trebui să întărim atât în noi cât și în copiii noștri mai ales este o sete și, curiozitate și de gândire critică și cu putere de analiză.”, a spus Oana Botolan, expert HR, la Aleph News.
Citește și