• Acțiunile Airbnb au scăzut cu 13% în ședința premergătoare ședinței de miercuri, după ce a raportat rezultatele.
  • Compania a depășit în linii mari așteptările Wall Street, dar a avertizat asupra unui al doilea trimestru mai dificil.
  • Directorii au spus că comparațiile vor fi dificile, având în vedere acumularea de anul trecut a cererii post-COVID.

Acțiunile Airbnb s-au prăbușit miercuri dimineața devreme, după ce compania a avertizat asupra unei potențiale încetiniri a rezervărilor în al doilea trimestru, scrie Business Insider.

Acțiunile au scăzut cu 13%, tranzacționându-se la puțin sub 111 dolari, la scurt timp după ora 4 a.m., ora Estului, în timp ce investitorii au digerat cel mai recent raport de profit al companiei, publicat după clopoțelul de închidere de marți.

Airbnb a înregistrat în primul trimestru un profit pe acțiune de 18 cenți și venituri de 1,82 miliarde de dolari, depășind țintele de 9 cenți pe acțiune și 1,79 miliarde de dolari stabilite de analiștii de pe Wall Street.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Compania a prognozat că va înregistra venituri cuprinse între 2,35 și 2,45 miliarde de dolari în cele trei luni care se vor încheia la 30 iunie, dar a avertizat cu privire la o probabilă încetinire a rezervărilor comparativ cu anul 2022, când a beneficiat de cererea reprimată după COVID.

Nopțile și experiențele rezervate vor avea comparații nefavorabile de la an la an în T2 2023, deoarece ne suprapunem peste cererea reținută din 2022, după varianta COVID Omicron”, a declarat Airbnb într-o scrisoare adresată acționarilor. În cadrul unei convorbiri telefonice ulterioare câștigurilor, directorii au declarat că clienții se pot aștepta să vadă schimbări mari” de la integrarea chatbotului îmbunătățit GPT-4 de la OpenAI în platforma sa în cursul anului viitor.

Compania a adăugat în scrisoarea adresată acționarilor că cele trei priorități strategice ale sale sunt: să facă găzduirea pe Airbnb la fel de populară ca și călătoriile, să facă rezervările mai accesibile pentru oaspeții săi și să își sporească prezența globală.

Înainte de ziua de miercuri, acțiunile de cazare au înregistrat un salt de 49% de la începutul anului până în prezent, în concordanță cu creșterea generală a acțiunilor din domeniul tehnologiei, care a fost alimentată de așteptările investitorilor că Rezerva Federală va reduce în curând ratele dobânzilor. Capitalizarea totală a pieței sale va scădea cu aproximativ 10 miliarde de dolari dacă pierderile de dinaintea pieței se mențin până la închiderea ședinței.

Citește și