• Ana Stoica și-a deschis un business din plăcerea de a avea grijă de haine
  • Ana face workshop-uri și training-uri pentru clienții săi
  • Radu, partenerul ei, vrea să facă un proiect dedicat exclusiv curățării încălțămintei

Ce faci cu lucrurile tale când se pătează și nu mai poți să le cureți?

Irina Țenovici, client: „Am ales să vin la curățătorie pentru că multe din hainele pe care le am sunt mai delicate. Îmi doresc să se păstreze mult mai mult în timp.”

Ana și Radu au deschis în prima zi de stare de urgență, un business în care au investit 60.000 de euro. Afacerea lor este să aibă grijă de haine și de încălțăminte.

Recomandări

LE-O DĂM ÎN VOT!
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA

Ana Maria Stoica, owner SoftWash: „Folosim soluții ecologice, solvenți biodegradabili. Avem soluții pentru sânge, pentru proteină, pentru petele lăsate de fructe, pentru pete de rugină. Există această parte de workshop-uri unde povestesc oamenilor cum să aibă grijă de oamenii lor acasă. Mă gândesc la a trece în online și a face aceste worhkshop-uri.”

„Un lucru important? De fiecare dată când băgăm la spălat fermoarul se închide și nasturii se țin întotdeauna deschiși. Mașina de spălat se igienizează odata la trei luni, la fel și fierul de călcat.”

Specialiștii spun că pantofii și ghetele ar trebui să fie igienizate periodic, mai ales când se schimbă anotimpul. Radu e expert în curățarea pantofilor și îți spune care e procesul pe care îl folosește.

Radu Tudoroiu, owner SneakerSpa38: „Partea comună la toate este pre-dateșarea. Implică o serie de procedee care te ajută să targetezi pete individuale. Iei ce e gros, pe lângă asta, vii și cu abur și faci o igienizare la cald. În cazul pielii, deshidratarea repetată care apare din cauza faptului că îi speli acasă ajunge să tăbăceacsă pielea și să se crape. În procesul de spălare noi avem niște pași în care revitalizăm materialele.”

Pandemia nu a micșorat interesul oamenilor pentru lucruri curate. A schimbat însă obiectele pe care le duc la curățătorie. Dacă înainte își curățau mai des sacourile, pantalonii și rochiile, acum pun mai mult accent pe îngrijirea păturilor, pernelor sau a jucăriilor celor mici.