• Afacerea delivery are succes în pandemie
  • Alexandru Stărliciuc, patronul FitFoodWay din Brașov, se extinde în alte două orașe
  • Poți alege meniu de slăbit, pentru creștere musculară sau cu pește
  • Raul, culturist, scapă de spălatul vaselor și primește zilnic mancare proaspătă
  • Românii sunt pe ultimul loc din Europa la cheltuielile aclocate pentru catering

Exclusiv delivery e soluția salvatoare în pandemie. Alexandru Stărliciuc, patronul Fit Food Way, din Brașov, nu s-a mai încurcat cu locații de restaurant. Are o bucatarie modernă unde pregătește meniurile sănătoase și le livrează pe masă clienților, din 2019. Comenzile îi cresc lunar cu 15 – 30 de procente.

Alexandru Stărliciuc, patron Fit Food Way Brașov: „Dacă vii cu prețuri competitive ai toate șansele să reușești. E o chestie de moment, să riști când e cazul, când toți se sperie să deschidă atunci e momentul să încerci probabil. E o investiție pe care o poți scoate garantat dacă faci ceea ce faci, bine.”

Pandemia nu l-a speriat și, de curând, a dus acest concept și în Ploiești, iar peste o săptămâna va avea bucătărie și în Buzău. A luat franciza de la conceptul mamă, apărut în Oradea.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Alexandru Stărliciuc, patron Fit Food Way Brașov: „Încep să prindă acest concept și să meargă spre mâncarea sănătoasă. Are potential mare spre viitor, oamenii vor merge spre confortul casei să mănânce. Avem clienți care mănâncă la noi de 12 luni zilnic. Meniurile funcționează. Cel mai folosit e cel de slăbire și chiar am clienți care au slăbit 10 kg.”

Lanțul de catering, întins în 18 orașe, are succes pentru că, de la comandă până la livrare, are o legătura directă cu clientul, fără aplicații și alți intermediari care pot afecta calitatea mâncării. Raul, antrenor de fitness și culturist preferă meniul pentru creșterea masei musculare.

Raul Jianu, antrenor de fitness: „Mi-l adduce la prima oră a dimineții, economisesc timp în bucătărie. Meniurile sunt variate, forate gustoase. Am scăpat de spălatul vaselor, cel mai important lucru.”

Dacă îți e frică să mergi la restaurant sau nu mai ai unde și, în continuare, vrei să te simți răsfățat, atunci poți opta pentru meniul adus la domiciliu. Potrivit Eurostat România e pe ultimul loc când vine vorba de cheltuielile alocate pentru catering – 1,9 %, media europeană fiind de 7. Finlanda e pe primul loc cu 14%, Spania cu 13% si Malta cu 12%. În medie, la o comandă delivery, un român plătește 37,8 lei.