• Cluj-Napoca continuă să se detașeze simțitor în materie de prețuri față de celelalte orașe mari din România.
  • Diferențele sunt însă mari chiar și în cadrul aceluiași oraș, apartamentele din cele mai ieftine cartiere fiind la distanță de sute de euro pe metrul pătrat față de cele din zonele de top.
  • Unele dintre cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare pe piața din Cluj-Napoca se găsesc, la ora actuală, în cartierul Sopor.

La capitolul ofertă de apartamente, Bucureștiul se află pe primul loc în țară, dar în materie de prețuri, Capitala se plasează abia pe poziția a cincea, în timp ce Cluj-Napoca continuă să se detașeze simțitor în materie de prețuri față de celelalte orașe mari din România, arată cea mai recentă analiză a platformei Imobiliare.ro, care vizează datele pentru primul trimestru al anului. Diferențele sunt însă mari chiar și în cadrul aceluiași oraș, apartamentele din cele mai ieftine cartiere fiind la distanță de sute de euro pe metrul pătrat față de cele din zonele de top.

Cluj-Napoca continuă să se detașeze simțitor în materie de prețuri față de celelalte orașe mari din România. Proprietarii și dezvoltatorii de pe piața rezidențială locală au ajuns să solicite în primele trei luni din 2024 un preț mediu la vânzare pentru apartamente de 2.631 de euro/mp util. Conform datelor Imobiliare.ro, discutăm despre o evoluție cu aproape 4% față de finele lui 2023, dar care depășește 14% dacă ne raportăm la situația de acum 2 ani.

Unele dintre cele mai scumpe apartamente scoase la vânzare pe piața din Cluj-Napoca se găsesc, la ora actuală, în cartierul Sopor, unde există deja blocuri construite. Aici, autoritățile și-au propus să proiectele un cartier organizat, în care toate facilitățile de la școală la parc și magazine să se afle la doar câteva minute de mers pe jos pentru locuitori.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Citește și