Alexandru Ispir, expert imobiliar: „Cred că cel mai confortabil și cel mai ușor în acest moment este ca oamenii să se îndrepte către un apartament care este deja construit.
  • În Zurich, prețul unui apartament poate ajunge la suma de 16.000 euro/ mp util
  • Proprietățile rezidențiale din România au înregistrat scumpiri importante în ultimul an
  • În Cluj prețurile pentru un mp ajung la 2.666 €, iar la Brașov dai 1.815 €/ mp util

Londra, Paris sau Munchen. Ce alegi? Tocmai ți-am enumerat cele mai scumpe orașe din Europa atunci când vorbim despre piața imobiliară. Cât plătești acolo pentru un sigur metru pătrat? 10 mii €. Iar aceste prețurile sunt în creștere și în România. La nivel european, orașe precum Bruxelles sau Sofia sunt cele mai accesibile în ceea ce privește piața imobiliară.
Despre cele motivele care duc la prețurile în creștere pentru apartamente îți spune mai multe Antoanela Comșa, expert imobiliar: „Discutăm astăzi despre măsuri fiscale, taxe, despre costurile de finanțare, dobânzi ridicate, cât și despre raportul cerere-ofertă. Trebuie să ne gândim că în momentul în care avem o ofertă scăzută și o cerere constantă toată lumea va pune presiune pe prețuri și acest lucru va duce la creșterea de prețuri. De asemenea, măsurile fiscale, știm cu toții că în construcții au fost anumite facilități fiscale pentru cei care lucrau în construcții. În momentul în care s-au schimbat aceste prevederi, aceste lucruri s-au revăzut în costuri de mână de lucru, de manoperă.

Cine intră în Top 3 în România?

Cluj-Napoca rămâne orașul cu cele mai scumpe locuințe din țară și este urmat îndeaproape de Brașov.
Bucureștiul se situează pe locul 3 la nivel național. Practic în capitală plătești de aproape 10 ori mai puțin decât în Londra – 1.663 €/mp util. Cum te orientezi în aceste condiții îți spune Alexandru Ispir, expert imobiliar: „Cred că cel mai confortabil și cel mai ușor în acest moment este ca oamenii să se îndrepte către un apartament care este deja construit. În care pot să își aducă doar mobila sau doar să renoveze o parte din el. Spre deosebire de asta, investiția într-un teren și într-o construcție poate aduce mult mai multe provocări și costuri mult mai mari decât au plănuit la început”.

Citește și

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK