• Apple a fost amendată de UE cu 1,8 miliarde de euro pentru că și-a favorizat propriul serviciu de streaming muzical în detrimentul rivalilor.
  • Ancheta a constatat că Apple a împiedicat serviciile de streaming, precum Spotify, să informeze utilizatorii despre cât costă alte abonamente în afara celor proprii.
  • Apple a spus că decizia a fost luată în ciuda faptului că „nu a reușit să descopere nicio dovadă credibilă de prejudicii aduse consumatorilor.”

Apple a fost amendată de UE cu 1,8 miliarde de euro pentru că și-a favorizat propriul serviciu de streaming muzical în detrimentul rivalilor.

Apple nu i-a informat utilizatorii săi că existau servicii de abonament alternative și mai ieftine timp de mai bine de un deceniu, a declarat Comitetul executiv al UE, scrie CNN.

Margrethe Vestager, șefa UE pentru concurență și sectorul digital, a declarat că Apple (AAPL) a „abuzat de poziția sa dominantă” în calitate de distribuitor de aplicații de streaming muzical, precizând că consumatorii europeni nu au avut „libertatea de a alege unde, cum și la ce prețuri să cumpere abonamente de streaming muzical”.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Amenda a fost emisă ca urmare a unei plângeri depuse de serviciul de streaming Spotify, care a lansat o investigație de cinci ani axată pe modul în care Apple a împiedicat dezvoltatorii de aplicații să informeze utilizatorii cu privire la modalitățile mai ieftine de plată a abonamentelor fără a trece printr-o aplicație.

Apple a spus că decizia Comisiei Europene, brațul executiv al UE, a fost luată în ciuda faptului că „nu a reușit să descopere nicio dovadă credibilă de prejudicii aduse consumatorilor și ignoră realitățile unei piețe care este înfloritoare, competitivă și în creștere rapidă”.

Citește și