• Apple a fost amendată de UE cu 1,8 miliarde de euro pentru că și-a favorizat propriul serviciu de streaming muzical în detrimentul rivalilor.
  • Ancheta a constatat că Apple a împiedicat serviciile de streaming, precum Spotify, să informeze utilizatorii despre cât costă alte abonamente în afara celor proprii.
  • Apple a spus că decizia a fost luată în ciuda faptului că „nu a reușit să descopere nicio dovadă credibilă de prejudicii aduse consumatorilor.”

Apple a fost amendată de UE cu 1,8 miliarde de euro pentru că și-a favorizat propriul serviciu de streaming muzical în detrimentul rivalilor.

Apple nu i-a informat utilizatorii săi că existau servicii de abonament alternative și mai ieftine timp de mai bine de un deceniu, a declarat Comitetul executiv al UE, scrie CNN.

Margrethe Vestager, șefa UE pentru concurență și sectorul digital, a declarat că Apple (AAPL) a „abuzat de poziția sa dominantă” în calitate de distribuitor de aplicații de streaming muzical, precizând că consumatorii europeni nu au avut „libertatea de a alege unde, cum și la ce prețuri să cumpere abonamente de streaming muzical”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Amenda a fost emisă ca urmare a unei plângeri depuse de serviciul de streaming Spotify, care a lansat o investigație de cinci ani axată pe modul în care Apple a împiedicat dezvoltatorii de aplicații să informeze utilizatorii cu privire la modalitățile mai ieftine de plată a abonamentelor fără a trece printr-o aplicație.

Apple a spus că decizia Comisiei Europene, brațul executiv al UE, a fost luată în ciuda faptului că „nu a reușit să descopere nicio dovadă credibilă de prejudicii aduse consumatorilor și ignoră realitățile unei piețe care este înfloritoare, competitivă și în creștere rapidă”.

Citește și