• Aston Martin încheie un acord cu Lucid Group, pentru a produce mașini electrice ,,înaltă performanță” .
  • În schimbul unei participații de 3,7% din Aston Martin, Lucid va furniza componente ale sistemului de propulsie și de încărcare.
  • Până acum, Aston Martin s-a bazat pe Mercedes-Benz pentru a-i furniza tehnologia de care are nevoie pentru electrificarea liniei de mașini.

Producătorul britanic de mașini de lux Aston Martin va oferi companiei americane Lucid Group, rivală a Tesla, acțiuni și plăți eşalonate în numerar, în valoare totală de aproximativ 232 de milioane de dolari, scrie The Guardian.

Lucid, un lider mondial în proiectarea și fabricarea de sisteme avansate de propulsie electrică și baterii, va deveni astfel acționar cu 3,7% în cadrul Aston Martin, în schimbul tehnologiei oferite.

Directorul de dezvoltare al Aston Martin, Roberto Fedeli, a declarat: ,,Alături de dezvoltarea noastră internă, acordul ne va permite să creăm o singură platformă personalizată pentru mașini electrice, adecvată tuturor produselor viitoare ale Aston Martin“ .

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Aston Martin a declarat că va dezvălui, în această vară, o viitoare linie de modele, care include un vehicul complet electric. Modelul plug-in hibrid Valhalla va fi lansat în 2024.

Aston Martin își unește forțele cu Lucid Group pentru a produce vehicule electrice

Până acum, Aston Martin s-a bazat pe Mercedes-Benz pentru a-i furniza tehnologia de care are nevoie pentru electrificarea liniei de mașini.

Într-un anunț separat făcut luni, Aston Martin a anunțat că a modificat acordul cu Mercedes, ceea ce înseamnă că producătorul auto german nu-și va majora participația așa cum era prevăzut.

Astfel, Mercedes va păstra 9% din Aston Martin și va continua să îi ofere acces la tehnologia motoarelor și a vehiculelor electrice. Pe viitor, Aston Martin va plăti pentru tehnologia Mercedes în numerar.

Citește și

VIDEO. Regele Charles al III-lea şi-a lansat canal de YouTube. Mai multe vedete de la Hollywood i s-au alăturat proiectului

VIDEO. Şoşoacă şi Ciolacu, schimb de replici dure în Parlament: „Du-te la America și linge-i clanța”/ „Sunteți o mincinoasă ordinară”

Autoritățile caută supraviețuitori după ce o clădire de 13 etaje s-a prăbușit în Egipt