• Primul super tourer din lume a fost vândut pentru 1,6 milioane de dolari în timpul unui eveniment plin de vedete în sprijinul amfAR Gala Cannes 2023.
  • Supercarul va fi semnat de Lance Stroll și Fernando Alonso.
  • Vehiculul a fost adus pe scenă de Eva Longoria și James Marsden, în timp ce celebrități din lumea divertismentului, a artelor și a modei s-au alăturat evenimentului.

La mai puțin de 48 de ore de la debutul oficial al modelului Aston Martin DB12, constructorul auto a vândut ocazia de a deține prima mașină client în cadrul unei licitații caritabile la Cannes, Franța. Primul super tourer din lume (așa descrie Aston Martin DB12) a fost vândut pentru 1,6 milioane de dolari în timpul unui eveniment plin de vedete în sprijinul amfAR Gala Cannes 2023, în beneficiul The Foundation for AIDS Research, scrie Motor1.

Vehiculul a fost adus pe scenă de Eva Longoria și James Marsden, în timp ce celebrități din lumea divertismentului, a artelor și a modei s-au alăturat, de asemenea, evenimentului. Printre invitați s-au numărat Regina Latifa, actorii Rebel Wilson, Fan Bingbing și modelele Sara Sampaio, Bianca Balti, Heidi Klum, Stella Maxwell și Alessandra Ambrosio.

Așteptările organizatorilor privind prețul de vânzare al vehiculului au fost probabil prea conservatoare, deoarece Aston Martin spune că DB12 a depășit cu mult estimările inițiale. Toate câștigurile vor susține activitatea fundației pentru cercetarea SIDA. Supercarul nu este doar primul din producția DB12, ci va fi semnat și de piloții Aston Martin de Formula 1, Lance Stroll și Fernando Alonso, care își vor adăuga semnăturile pe capacul motorului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este SVDBWJNCIZHI7GV7I2WXWCFQAU-1024x768.jpg

Alte detalii speciale pe care le are acest DB12 unicat includ modificări Q by Aston Martin, cum ar fi o insignă specială pentru aripi și broderii pentru tetiere. O plăcuță specială pe partea interioară a pragului ușii va afișa istoria vehiculului.

„Aston Martin este încântat să fi susținut Gala amfAR de la Cannes. Pe lângă faptul că arată generozitatea participanților la amfAR, suma incredibilă strânsă prin această licitație caritabilă evidențiază entuziasmul pentru noul DB12 și aspectele unice de ultra-lux și de înaltă performanță ale acestui model, care îl ridică mult peste categoria GT actuală”, comentează Lawrence Stroll, președintele Aston Martin.

Producția regulată a modelului Aston Martin DB12 este programată să înceapă în al treilea trimestru al acestui an. Deocamdată nu sunt disponibile detalii privind prețurile, însă predecesorul său, DB11, avea un preț recomandat de 208.425 de dolari pentru modelul de bază 2022 în SUA.

Citește și