• Honda va reveni în Formula 1 în mod oficial în 2026, ca partener de motoare pentru echipa Aston Martin.
  • Compania s-a retras oficial din F1 la sfârșitul anului 2021, dar motoarele sale sunt încă folosite de cele două echipe Red Bull și se numesc din nou Honda în 2023.
  • Honda a declarat miercuri că urmărirea de către F1 a neutralității emisiilor de carbon până în 2030 a fost „factorul cheie” care a stat la baza deciziei sale de a reintra oficial.

Honda va reveni în Formula 1 în mod oficial în 2026, ca partener de motoare pentru echipa Aston Martin. Compania s-a retras oficial din F1 la sfârșitul anului 2021, dar motoarele sale sunt încă folosite de cele două echipe Red Bull și se numesc din nou Honda în 2023, scrie BBC.

Honda a declarat miercuri că urmărirea de către F1 a neutralității emisiilor de carbon până în 2030 a fost „factorul cheie” care a stat la baza deciziei sale de a reintra oficial.

Noile reguli pentru 2026 vor crește performanța electrică a motoarelor din F1. În același timp, FIA, organismul de conducere al sportului, impune utilizarea de combustibili sintetici complet sustenabili.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Președintele Honda Racing Corporation, Koji Watanabe, a declarat: „În urmărirea obiectivului său în atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, începând cu sezonul 2026, FIA va impune utilizarea unui combustibil 100% neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, iar desfășurarea puterii electrice va fi crescută semnificativ de trei ori față de reglementările actuale.”

„Odată cu această creștere masivă a puterii electrice, cheia pentru a câștiga în F1 va fi un motor compact, ușor și de mare putere, cu o baterie de înaltă performanță, capabilă să gestioneze rapid o putere mare, precum și tehnologia de gestionare a energiei.”

„Credem că acest know-how obținut în urma acestei noi provocări are potențialul de a fi aplicat direct la un viitor vehicul electric de serie.”

Citește și: