•  Organismul de supraveghere al concurenței din Franța a declarat miercuri că a amendat Google cu 250 de milioane de euro pentru încălcări legate de normele UE.
  • Google nu contestă faptele în cadrul procedurilor de reglementare, a spus organul de supraveghere.
  • Disputa părea soluționată în 2022, când gigantul tehnologic american a renunțat la recursul împotriva unei amenzi inițiale de 500 de milioane de euro.

 Organismul de supraveghere al concurenței din Franța a declarat miercuri că a amendat Google cu 250 de milioane de euro pentru încălcări legate de normele UE privind proprietatea intelectuală în relația sa cu editorii media, scrie Reuters.

Compania nu contestă faptele în cadrul procedurilor de reglementare, a spus organul de supraveghere, precizând că Google a creat, de asemenea, o serie de măsuri de remediere a anumitor deficiențe. Amenda este legată de o dispută privind drepturile de autor din Franța privind conținutul online, într-un caz declanșat de plângeri ale unora dintre cele mai mari organizații de știri din Franța, inclusiv Agence France Presse (AFP).

Disputa părea soluționată în 2022, când gigantul tehnologic american a renunțat la recursul împotriva unei amenzi inițiale de 500 de milioane de euro emisă la sfârșitul unei investigații majore desfășurate de Autorite de la Concurrence.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I. POATE SĂ MINTĂ
CRIPTOMONEDELE SUNT ARMA LUI TRUMP
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
GRETA THUNBERG A FOST ARESTATĂ

În declarația de miercuri, observatorul a declarat că Google a încălcat termenii a patru din șapte angajamente convenite în acordul de reglementare, inclusiv desfășurarea negocierilor cu editorii de bună-credință și furnizarea de informații transparente.

Citește și