• China vrea ca furnizorii de dispozitive mobile să introducă un așa-zis „mod pentru minori”, care va limita utilizarea internetului între orele 22:00 și 06:00.
  • Furnizorii ar fi obligați să limiteze timpul total pe care minorii îl petrec pe telefon din cauza dependenței de dispozitivele mobile pe care o dezvoltă copii.
  • Propunerea a făcut ca acțiunile companiilor tech chineze să intre în declin pe bursă.

Autoritatea Chineză de Reglementare a Spațiului Cibernetic vrea să interzică minorilor să își folosească telefoanele mobile mai mult de două ore pe zi, iar anunțul a dus la o scădere subită a prețurilor companiilor tech din China pe bursă, scrie BBC.

Minorii nu pot accesa internetul între 22:00 și 06:00

Administrația Cyberspațiului din China a anunțat că dorește ca furnizorii de dispozitive smart să introducă un așa-zis „mod pentru minori”, în esență un program care ar interzice copiilor și tinerilor sub vârsta de 18 ani să acceseze internetul pe dispozitivele mobile între orele 22:00 și 06:00.

Furnizorii ar fi, de asemenea, obligați să limiteze timpul total pe care minorii îl pot petrece pe telefoanele lor. Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani ar urma să aibă voie să își folosească telefoanele doar două ore pe zi, cei cu vârsta între 8 și 16 ani o oră, iar cei mai mici de atât ar primi doar 8 minute zilnic.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Acțiunile companiilor tech intră în declin pe bursă

Acțiunile companiilor tech chineze au intrat în declin pe bursa din Hong Kong la scurt timp după publicarea propunerilor despre care Administrația Cyberspațiului din China afirmă că vor fi lăsate în dezbatere publică până în data de 2 septembrie. Prețul acțiunilor companiei Bilibili a scăzut cu 6,98%, cel al acțiunilor Kuaishou cu 3,53%, în timp ce gigantul Tencent Holdings s-a ținut ceva mai bine, acțiunile sale scăzând cu 2,99%.

Citește și: