• Medicul de gardă de la Urziceni nu a consultat pacienta, dar parafa lui apare pe registrul de consultații.
  • Ancheta DSP la Urziceni arată că nu au fost respectate procedurile la Compartimentul de Primiri Urgențe.
  • Pentru că o femeie a născut pe trotuar au fost date următoarele amenzi: 4.000 de lei pentru managerul unității, 3.000 de lei pentru medicul de gardă și 4.000 de lei pentru asistenta de serviciu.

Controlul Direcției de Sănătate Publică la Spitalul din Urziceni arată nereguli în lanț în spital și la Compartimentul de Primiri-Urgențe.

”Urmare a informațiilor din documentele puse la dispoziție de unitatea sanitară  reiese faptul că, în jurul orei  5.21 pacienta B.  R., în vârstă de 24 de ani, domiciliată în localitatea Bărbulești s-a prezentat la CPU,  a fost înregistrată în registrul de consultații cu nr. 8747/31.07.2023, fără  a fi consultată de medicul de gardă (medic cu specialitate de chirurgie generală), conform Notelor explicative date de  asistenta medicală și a medicului de gardă”, scriu inspectorii DSP în raportul lor, citat de Mediafax.

Deși nu a fost consultată de medic, parafa acestuia apare în registrul de consultații, a fost lăsată asistentelor. Iar în registrul de consultații este pus diagnosticul de ”sarcină la termen”, darnu sunt completate toate rubricile, ora de prezentare a pacientei nu este precizată.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Inspectorii DSP mai scriu în raportul lor că pacienta era însoțită de soț și de soacră, fiind surdo-mută. Asistenta de gardă a apelat serviciul de ambulanță, iar în acest timp pacienta s-a îndreptat către poarta spitalului, însoțită de membrii familiei, iar imaginile camerelor de supraveghere arată că asistenta a încercat să o împiedice să părăsească UPU. La ora 05.30 nașterea era declanșată, soțul pacientei s-a întors în spital pentru a cere material moale pentru copil.

Direcția de Sănătate Publică a constatat următoarele neconformități la spitalul din Urziceni

1. Lipsa  de personal de specialitate în Compartimentul de neonatologie și deficit de personal în secția  de Obstetrica-Ginecologie .         

2. Neasigurarea unei linii separate de gardă în specialitatea Obstetrică-Ginecologie și a unui medic anestezist dupa ora 15.00.

3. Nerespectarea de către conducerea unității sanitare a condițiilor minime privind organizarea și dotarea CPU, conform normelor legale în vigoare.

4. Lipsa de personal de specialitate ( 5 asistente medicale și 2 medici în concediu medical) în secția de pediatrie, fapt ce a dus la suspendarea temporară a activității acestei secții și a liniei de gardă pediatrie, în perioada 28.07-.2023-15.08.2023, de către Comitetul Director al spitalului.

5. Neîndeplinirea de către medicul de gardă a oricărei obligații prevăzute de dispozițiile legale în vigoare privind efectuarea gărzilor, în structurile de primiri urgențe.

6. Nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare privind procedura de preluare și internare a cazurilor de urgență.

7. Neconcordanță între structura organizatorică aprobată de Ministerul Sănătății și structura funcțională prevăzută în Autorizația Sanitară de Funcționare temporară ( secția pediatrie este închisă, secția obstetrică – ginecologie, compartiment neonatologie ).

8. Secția de pediatrie nu funcționează, lipsă de personal.

9. Unitatea sanitară funcționează în baza Autorizației Sanitare de Funcționare temporară nr. 278/11.05.2023, în condițiile în care a încetat starea de risc epidemiologic generată de pandemia COVID-19, conform Hotărârii C.N.S.U. nr.20/27.06.2023, publicată în monitorul oficial nr.595/29.06.2023.

DSP a cerut, printre altele, ca, până în octombrie spitalul să anagajeze personal pentru toate secțiile, să respecte normele pentru CPU, cazurile de urgență să fie tratate conform procedurilor, iar medicul de gardă să își îndeplinească obligațiile.

Au fost date și amenzi. 4.000 de lei pentru managerul unității, 3.000 de lei pentru medicul de gardă și 4.000 de lei pentru asistenta de serviciu.

Citește și

PNRR ne strânge cu ușa. Marcel Ciolacu convoacă o sesiune specială a Parlamentului, pentru a modifica Legea pensiilor speciale

Din ce în ce mai cald. Cât urcă temperaturile în București

Armele nucleare, mai periculoase decât pandemiile? Medicii din întrega lume avertizează: Chiar și un război nuclear limitat ar putea ucide 120 de milioane de oameni