• În Capitală, până sâmbătă dimineața, vremea va fi caniculară, iar temperatura maximă va ajunge la 39°C.
  • Joi, va fi cold galben de caniculă în 25 de județe inclusiv în Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Dâmbovița, Ilfov și Constanța.
  • Vineri, va fi cod portocaliu în 12 județe, iar restul tării va fi sub Cod Galben.

Temperaturile sunt în continuă creștere în București. Temperaturile maxime vor fi joi de 36-37 de grade și în jurul valorii de 39 de grade, vineri. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de
unități.

Meteorologii au emis pentru joi o avertizare Cod galben de caniculă valabilă în 25 de județe din țară, inclusiv în București, iar vineri va fi cod portocaliu de caniculă 12 județe, în timp ce în restul țării va avertizare Cod galben, scrie ANM.

Joi sub incidența avertizării sunt județele: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Olt, Timiș, Vrancea și Prahova.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

În aceste zone va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vo situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 25.

Canicula continuă

Pentru vineri, meteorologii au emis o avertizare de Cod portocaliu de caniculă valabilă în județele Arad, Bihor, Timiș, Teleorman, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Giurgiu, Ilfov, Călărași și Ialomița.

Și în Crișana și Banat se vor înregistra maxime de 37-39 de grade, iar în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei vor fi temperaturi maxime de 39-41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicile temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 19 și 25 de grade.

Restul tării va rămâne vineri sub avertizare de Cod Galben. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

Citește și: