• Programul „Noua Casă” face prețurile investiției tale într-o locuință să crescă din nou.
  • 16 bănci sunt înscrise în programul „Noua Casă” în 2024.
  • Din 2009 și până în 2023 au fost acordate peste 333.000 de garanții.

Azi a pornit programul Noua Casă, anunță Fondul Național de Garantare pentru IMM-uri,  care gestionează programul. Un plafon de 1 mld. lei a fost alocat celor 16 bănci care sunt înscrise în program. De la lansarea Programului Prima Casă, în anul 2009, până la finele lunii decembrie 2023, au fost acordate peste 333.000 de garanții, care au susținut credite de garantare de 64 mld. lei.

Ce înseamnă lansarea programului Noua Casă și pentru cineva care nu vrea să îl acceseze?

Răzvan Botea, jurnalist ZF: „Bun, deci avem o dată această o componentă socială a programului prin care cei care nu își permit în principiu să dea acel avans de 15 % la care este clasic la un credit ipotecar pe o pot 8-a pentru un avans de 5 %, iar creditul să fie garantat într-o oarecare măsură de guvernul român prin fondul național de garantare al creditelor pentru IMM-uri, deci avem această componentă socială.

Și băncile sunt stimulate pentru a acorda credite, bineînțeles fiind un credit garantat și banca îl dă mai ușor și atunci creditarea este stimulată, care nu poate să facă decât bine economiei, având în vedere că banii care circulă sunt ca un fel de sânge în sistemul sanguin și băncile pompeaza, acest sange bun, acum nu este o veste tocmai bună pentru investitori…”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Citește și