• Bernard Arnault, fondatorul, președintele și directorul general al LVMH, a văzut marți cum 11 miliarde de dolari i-au fost șterse din avere.
  • Averea netă a lui Arnault a fost afectată de o scădere de 5% a prețului acțiunilor LVMH.
  • Marți, o prăbușire a pieței a afectat acțiunile retailerilor de lux din cauza temerilor legate de încetinirea consumului în SUA.

Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume, a văzut marți cum 11,2 miliarde de dolari i-au fost șterse din avere, reducându-și avansul față de Elon Musk, scrie Business Insider.

Magnatul din retail – care valorează acum 192 de miliarde de dolari – are un avans de 12 miliarde de dolari față de averea de 180 de miliarde de dolari a lui Musk, reducându-se de la 21 de miliarde de dolari luni, potrivit Bloomberg.

Averea netă a lui Arnault a fost afectată de o prăbușire a pieței în sectorul luxului din cauza temerilor că cheltuielile din SUA ar fi încetinit pe fondul incertitudinilor economice.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Incertitudinea a făcut ca acțiunile LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sau LVMH – unde Arnault este președinte și director general – să scadă marți cu 5%, până la 834,2 euro, sau 900 de dolari.

Averea lui Arnault

Francezul își are averea dintr-o participație de 97,5% în holdingul brandului de modă de lux Christian Dior, care controlează 41,4% din LVMH. Chiar și după prăbușirea de o zi, averea lui Arnault a crescut cu aproape 30 de miliarde de dolari în acest an până acum, potrivit Bloomberg.

El și-a văzut averea explodând în acest an pe măsură ce prețul acțiunilor LVMH a crescut pe fondul așteptărilor că redeschiderea economică a Chinei, după aproape trei ani de restricții stricte COVID-19, va duce la o cerere robustă de produse de lux.

În aprilie, LVMH a devenit prima companie europeană care a depășit 500 de miliarde de dolari în evaluarea de piață.

Arnault a devenit, de asemenea, a treia persoană din istorie – după Elon Musk, directorul general al Tesla, și Jeff Bezos, fondatorul Amazon – care a depășit 200 de miliarde de dolari în valoare netă în aceeași lună.

Acțiunile LVMH sunt cu aproximativ 23% mai mari până acum în acest an.

Citește și: