• Averea lui Musk a scăzut vineri cu 12,6 miliarde de dolari și a ajuns la 164 de miliarde de dolari.
  • Se întâmplă după ce prețul acțiunilor Tesla s-a prăbușit în urma unei scăderi de 24% a profitului anual.
  • Companiile sale majore, SpaceX, Tesla și Twitter, au avut parte de o săptămână agitată.

În urma unei săptămâni grele la SpaceX, Tesla și Twitter, Elon Musk a pierdut, vineri, aproximativ 12,6 miliarde de dolari din averea netă, cel mai mare declin din acest an, potrivit Bloomberg’s Billionaires Index, scrie Insider.

Musk, a cărui valoare este în prezent de 164 miliarde de dolari, rămâne în continuare a doua cea mai bogată persoană din lume, după președintele și directorul general al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, care a adunat o avere de 211 miliarde de dolari. Cei doi miliardari s-au luptat pentru primul loc de când Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie anul trecut.

Scăderea valorii nete a lui Musk are loc în urma unei săptămâni haotice. Joi, racheta Starship a SpaceX a explodat la câteva minute după ce a decolat în timpul zborului său de testare, prețul acțiunilor Tesla a fost afectat după publicarea rezultatelor companiei, iar utilizatorii verificați ai Twitter au început să vadă cum le dispar marcajele albastre de pe conturi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Evoluția de la Tesla a avut cel mai puternic impact asupra averii lui Musk. Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic joi, după ce producătorul de vehicule electrice a înregistrat o scădere de 24% a profitului în ritm anual, până la 2,5 miliarde de dolari, în parte, din cauza reducerilor drastice de prețuri din ultima perioadă.

Bloomberg estimează că valoarea netă a lui Musk vine, în primul rând, dintr-o participare de 13% în Tesla, companie cotată la bursă, 42% din SpaceX, companie cu acționariat restrâns, și o cotă de 79% în Twitter, companie pe care a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari în 2022. El este directorul general al tuturor celor trei companii. Prețul acțiunilor Tesla a crescut cu 0,1% după orele de tranzacționare. Acțiunile au crescut cu 33% până acum în acest an.

Citește și