Averea lui Elon Musk scade cu aproape 13 miliarde de dolari. Cum a înregistrat CEO-ul Tesla cea mai mare scădere din acest an

FILED - 22 March 2022, Brandenburg, Gruenheide: Chief Executive Officer of Twitter and Tesla CEO Elon Musk attends the opening of the Tesla factory Berlin Brandenburg. Photo: Patrick Pleul/dpa

În urma unei săptămâni grele la SpaceX, Tesla și Twitter, Elon Musk a pierdut, vineri, aproximativ 12,6 miliarde de dolari din averea netă, cel mai mare declin din acest an, potrivit Bloomberg’s Billionaires Index, scrie Insider.

Musk, a cărui valoare este în prezent de 164 miliarde de dolari, rămâne în continuare a doua cea mai bogată persoană din lume, după președintele și directorul general al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, care a adunat o avere de 211 miliarde de dolari. Cei doi miliardari s-au luptat pentru primul loc de când Arnault l-a depășit pe Musk în decembrie anul trecut.

Scăderea valorii nete a lui Musk are loc în urma unei săptămâni haotice. Joi, racheta Starship a SpaceX a explodat la câteva minute după ce a decolat în timpul zborului său de testare, prețul acțiunilor Tesla a fost afectat după publicarea rezultatelor companiei, iar utilizatorii verificați ai Twitter au început să vadă cum le dispar marcajele albastre de pe conturi.

Evoluția de la Tesla a avut cel mai puternic impact asupra averii lui Musk. Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic joi, după ce producătorul de vehicule electrice a înregistrat o scădere de 24% a profitului în ritm anual, până la 2,5 miliarde de dolari, în parte, din cauza reducerilor drastice de prețuri din ultima perioadă.

Bloomberg estimează că valoarea netă a lui Musk vine, în primul rând, dintr-o participare de 13% în Tesla, companie cotată la bursă, 42% din SpaceX, companie cu acționariat restrâns, și o cotă de 79% în Twitter, companie pe care a cumpărat-o pentru 44 de miliarde de dolari în 2022. El este directorul general al tuturor celor trei companii. Prețul acțiunilor Tesla a crescut cu 0,1% după orele de tranzacționare. Acțiunile au crescut cu 33% până acum în acest an.

Citește și

Exit mobile version