• Cei mai bogați 500 de oameni din lume au adăugat 852 de miliarde de dolari la averile lor, în prima jumătate a anului 2023
  • Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, a adăugat 96,6 miliarde de dolari la averea sa netă în acest an până la 30 iunie.
  • Averea netă a lui Gautam Adani a scăzut cel mai mult în perioada de șase luni, pierzând 60,2 miliarde de dolari.

Averile celor 500 cei mai bogați de oameni din lume au crescut cu 852 de miliarde de dolari, în prima jumătate a anului 2023. Fiecare membru al Bloomberg Billionaires Index a câștigat în medie 14 milioane de dolari pe zi în ultimele șase luni, potrivit datelor compilate de Bloomberg.

Câștigurile au coincis cu o amplă revenire a pieței bursiere, în condițiile în care investitorii au înlăturat efectele creșterilor de dobândă ale băncilor centrale, ale războiului în curs din Ucraina și ale crizei băncilor regionale, scrie Bloomberg.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a adăugat 96,6 miliarde de dolari la averea sa netă în acest an până la 30 iunie, în timp ce Meta Platforms Inc. CEO-ul Zuckerberg a câștigat 58,9 miliarde de dolari.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Averea netă a lui Gautam Adani a scăzut cel mai mult în perioada de șase luni, pierzând 60,2 miliarde de dolari. Adani, președintele Adani Group, a înregistrat, de asemenea, cea mai mare pierdere pe o zi a unui miliardar, pierzând aproximativ 20,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Hindenburg Research a acuzat conglomeratul său de fraudă contabilă și de manipulare a acțiunilor, o afirmație pe care Adani o neagă.

Citește și