• Bill Gates se află deja în China, unde nu a mai fost din 2019, când au apărut primele cazuri de COVID-19 în marea țară asiatică.
  • Gates este respectat în China ca antreprenor, ceea ce le oferă liderilor chinezi șansa de a-și arăta interesul pentru afacerile străine, făcând publice orice întâlniri cu el.
  • Partidul aflat la putere încearcă să reînvie interesul străinilor pentru economia chineză.

Cofondatorul Microsoft Corp. Bill Gates a declarat că se află la Beijing, alăturându-se astfel unei serii de personalități străine din lumea afacerilor care au vizitat China, în timp ce Partidul Comunist aflat la putere încearcă să revigoreze interesul investitorilor pentru această țară, scrie NBC News.

Gates, care a demisionat din funcția de președinte al Microsoft în 2014, a scris pe Twitter miercuri seara târziu că se va întâlni cu parteneri care au lucrat cu fundația sa caritabilă.

Cu toate acestea, Gates este respectat în China ca antreprenor, ceea ce le oferă liderilor chinezi șansa de a-și arăta interesul pentru afacerile străine, făcând publice orice întâlniri cu el.

Ce caută Bill Gates la Beijing?

Directorii executivi ai unor companii globale, printre care Elon Musk de la Tesla Ltd. și Tim Cook de la Apple Inc. au vizitat China în acest an și s-au întâlnit cu premierul Li Qiang, cel mai înalt oficial economic, și cu miniștrii cabinetului, în urma încetării controalelor antivirus care au blocat majoritatea călătoriilor internaționale.

,,Sunt încântat să vizitez partenerii care lucrează de peste 15 ani cu @gatesfoundation la provocările din domeniul sănătății și dezvoltării globale” , a scris Gates pe Twitter.

Partidul aflat la guvernare încearcă să revigoreze interesul străinilor pentru economia chineză, aflată în încetinire, și să liniștească companiile care au fost zdruncinate de represiuni antimonopol și de securitate a datelor, de raiduri asupra firmelor de consultanță, de tensiuni cu Washingtonul și de presiuni pentru a-și alinia planurile la obiectivele oficiale de dezvoltare.

Citește și

Un bărbat s-a împușcat singur în somn, după ce a visat că este atacat

Petre Daea, dezamăgit pe holurile Parlamentului pentru că a fost lăsat pe dinafară de Guvern. Reacția lui Marcel Ciolacu

Paul Georgescu devine primul român care traversează înot Strâmtoarea Gibraltar fără costum de protecție în timp record