• Este vorba de un parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Sectorului 4.
  • Documentele oficiale vor fi semnate zilele următoare.
  • Primarul Sectorului 4 spune că aeroportul va fi o investiție publică a statului român și va rămâne în proprietatea acestuia.

Bucureștiul va avea un nou aeroport internațional. Acesta va fi construit în sudul Capitalei. Este un parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Primăria Sectorului 4, iar documentele oficiale vor fi semnate zilele următoare.

Aeroportul va fi mai mare decât cel de la Brașov, ultimul inaugurat în țara noastră, și va deservi mai multe județe. Va fi proiectat atât cu terminale pentru pasageri, cât și cu unele speciale pentru transport de marfă deoarece Aeroportul Otopeni este suprasolicitat în acest sens. Acest proiect de infrastructură a fost gândit cu scopul de a reduce decalajele majore de dezvoltare între Nordul și Sud.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că împreună cu autoritățile statului și după ce studiile de specialitate o să fie finalizate, se va decide locul potrivit. Primarul a mai subliniat faptul că aeroportul va fi o investiție publică a statului român și va rămâne în proprietatea acestuia. Visul lui este de a realiza locuri de muncă bine plătite pentru oamenii din comunitate și nu numai, cu scopul de a le crește standardul de viață în zona de Sud, adică Berceni, Popești Leordeni și Jilava. Toate demersurile legale vor începe în următoarele săptămâni și se vor derula urgent și transparent, a mai spus edilul sectorului 4.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și: